用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 九龍禮賢學校 Comment
go

九龍禮賢學校 Comment [複製鏈接]

請問呢間學校好唔好? 係唔係用廣東話教, 除左中文同英文? 他們的教師質素, 學生操守(由其不在學校)好唔好?升英中或出名既中學比率高唔高?
   0    0    0    0

呢間學校程度一段, 可能小朋友讀得比較輕鬆.不過學校風氣優良,又有教會背景,是傳統學校. 不過不進則退........
原帖由 snooopy 於 09-11-12 23:09 發表
請問呢間學校好唔好? 係唔係用廣東話教, 除左中文同英文? 他們的教師質素, 學生操守(由其不在學校)好唔好?升英中或出名既中學比率高唔高?

Thanks and any comment from others?

原帖由 f0569 於 09-11-13 09:12 發表
呢間學校程度一段, 可能小朋友讀得比較輕鬆.不過學校風氣優良,又有教會背景,是傳統學校. 不過不進則退........

禮賢band1 係65.5% , banding係比以往下調了, 但透明度高. 係佢學校web可睇到資料.1-3班係活動, 4年級開始傳統, 高年班開始功課多. 有家長小朋友讀得輕鬆, 有家長讀得吃力.  
舊年p6全級只有兩位同學入中中, 一位第一round自行入金文泰, 另一位去了大坑的匯基書院,其餘全部英中.

原帖由 f0569 於 09-11-13 09:12 發表

禮賢band1 係65.5%算唔算中上? 我見佢升中派位既學校都未算太差woo 係唔係?

原帖由 catcatmom 於 09-11-13 16:16 發表
禮賢band1 係65.5% , banding係比以往下調了, 但透明度高. 係佢學校web可睇到資料.1-3班係活動, 4年級開始傳統, 高年班開始功課多. 有家長小朋友讀得輕鬆, 有家長讀得吃力.  
舊年p6全級只有兩位同學入中中, 一位第 ...
‹ 上一主題|下一主題