用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局林文燦英文小學 保良局林文燦英文小學 2010-2011
樓主: JackyBaBa
go

保良局林文燦英文小學 2010-2011 [複製鏈接]

deleted......

Can you also send me a copy, I think it would be easier to send it through email [email protected]

Thanks!

原帖由 怡兒 於 09-11-30 13:27 發表
ECA list
由於是pdf 檔,我唔知如何加入附件, 有沒有可教我呀

原帖由 Eganmami 於 09-11-30 17:14 發表
Can you also send me a copy, I think it would be easier to send it through email [email protected]

Thanks!

我都比咗email你啦.....Thanks....

jackybaba and whitepine

我好想信會有呢d 家長架, 你想得出0既有, 你想唔出0既都有. 為求達到目的, 不擇手段, 不過都係為左自己仔女, 但就太過自私, 此乃身教也, 小朋友將來, 都會係一個自私的人.

好似你叫我突然信教, 為左入名校, 我都做唔出啊.

個pdf file 搞到大家好似見到華仔親筆簽名咁, 不如叫lmc 老師轉做jpg file send 比我地, 再posT 上黎啦. 我覺得, 你夠膽講, 佢地夠膽做架 HAHAHAHAHAH

醒目開學勳章

其實我都想過send email比LMC,直接問學校攞架!!!

原帖由 bchi 於 09-11-30 21:59 發表
jackybaba and whitepine

我好想信會有呢d 家長架, 你想得出0既有, 你想唔出0既都有. 為求達到目的, 不擇手段, 不過都係為左自己仔女, 但就太過自私, 此乃身教也, 小朋友將來, 都會係一個自私的人.

好似你叫我突 ...

原帖由 yhk329 於 09-11-30 22:23 發表

重以為只有在幼稚園時有人上下午返兩間學校姐
估唔到連小學都有人咁做:;pppp: :;pppp:

我都唔係好明?私校就可以啫,直資都唔可以啦!直資都會入政府資料喎,點可以讀到2間呢

YhK,

小朋友係海棉黎架, 只要佢夠訓, 我估你個小朋友好快都會適應架姐. yeah   
對於tausf 小朋友, 第一年就可能真係會比較舒服, 我睇lmc d 功課, 上星期一年級係寫twenty- one to thirty .  我個仔家陣d 功課都寫到去 forty.   
我成日好驚一上小一我會變怪獸媽咪架, 現在輕鬆晒lu kekekke...

yhk & yummivio,

喂喂... 我真係見有家長, 聽校長的意思, 叫自己個女上午返一間, 下午返一間呀, 好陰公呀, 幼稚園咋. 咩開心的 童年呀 ????? 到底  !!!!
個原因係.... 家長覺得自己個小朋友果間幼稚園英文程度唔夠, 但直上小學係好的學校, 但又怕到時適應唔到, 於是聽另一間幼稚園的校長講. 你唔洗想喇, 一於上午讀返自己果間, 下午黎我呢度讀, 我地呢度d 英文好好.
好慘啊, 一個四歲小朋友, 讀全日, 做功課係double !!! 呢個世界真係有d 咁0既校長, 又真係有d 咁0既家長. 我即刻覺得我個仔好幸福啊. :)

whitepine,

唔好想喇, 做啦 )))))) kekekekekkeek

bchi,

我囝囝讀 tausf pm class , 你係唔係 ?

原帖由 maxims 於 09-12-1 10:51 AM 發表
bchi,

我囝囝讀 tausf pm class , 你係唔係 ?

耶 ~~~~ 咁遲先來相認架 ))))) 我都係架 )))))))))
聽老師講, 我地間學校好多同學仔都入左lmc 啊.
你 邊班呀, 我3g 啊.

嘩...估唔到無上呢一段時間,而家有咁多家長變成lmc一份子,我都好開心呀,因為我個女都會同你地d小朋友一樣下年讀p.1,
到時多多指教呀~
願我的喜樂感染你

原帖由 bchi 於 09-12-1 10:56 發表

耶 ~~~~ 咁遲先來相認架 ))))) 我都係架 )))))))))

唔好意思有少少野想問下你呀,你地講個個幼稚園係唔係譚歐陽少芳!如果係我想問下你地個時interview係唔係要in家長,仲要係英文個隻呀...

醒目開學勳章

I got the ECA list from LMC. They just fax it to me.

HUGOmom,

我認得你個名架, 但你唔係有一個仔仔架咩 ? 現在變左女女 ? 定係我又老人痴呆發作...kekekek

hugomom, 我地有緣係呢度相會, 出年大家一定要互相扶持, 呢度每一個家長背後都有一個故事入lmc 架, 真係可以開一集新的"尋找文燦的故事" 叫king sir 做旁白先得.

yummivio,

我當年係in 英文, 不過氣氛幾好, 都係問下放假帶小朋友去邊度玩, 平日邊個湊, 對呢間學校有咩期望咁囉.
我有個扮鬼婆的 朋友, 佢原本諗住講英文架喎, 點知當時坐a 位的家長用中文答, b 位個家長見人地講中文, 佢又中文囉, 咁我個扮鬼婆朋友就用埋中文, 不過ok 架, finally 佢個仔仔都順利入讀.

原帖由 Whitepine 於 09-12-1 12:42 PM 發表
I got the ECA list from LMC. They just fax it to me.

咁你post 上來啦, 係咪有埋華仔簽名架 ?

醒目開學勳章

你地可以去以下 link download:

http://www.keepandshare.com/doc/view.php?id=1583268&da=y

原帖由 Whitepine 於 09-12-1 12:42 發表

我公司開唔到, 睇 下返到屋企得唔得先

thanks whitepine

原帖由 bchi 於 09-12-1 10:56 發表

我個囝係 3F , 你地去唔去 SCHOOL PICNIC ?

Whitepine,  THANKS!

原帖由 maxims 於 09-12-1 02:19 PM 發表

我個囝係 3F , 你地去唔去 SCHOOL PICNIC ?

Whitepine,  THANKS!

sure ~~~~  我地年年都去架. 親子嘛.... ^ ^
到時相認下先 .
你係自己帶返學定坐校車架 ?
‹ 上一主題|下一主題