用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局林文燦英文小學 保良局林文燦英文小學 2010-2011
樓主: JackyBaBa
go

保良局林文燦英文小學 2010-2011 [複製鏈接]

醒目開學勳章

Yes, I got the newsletter too. I also found all the English letters were written by non-Chinese and were from P1 students.

I also wonder whether the English writings of the Chinese students were not up to standard...????

原帖由 JackyBaBa 於 09-12-30 14:02 發表

仲未收到呀....你係咪琴日信箱見到嫁?
依?大部份都係出自外籍小朋友的手筆呀?
咁咪好似佢簡介會時派果本"森思"咁.....
哈...d英文得唔得呢..... ...

原帖由 yhk329 於 10-1-20 12:20 發表
大家對LMC可聯系升上的顏寶玲有沒有應識呢
是否英中/直資/Banding等

收到風保記在TKO的直資LHT會轉成一條龍
搭原本只是聯系的LAWS中學
小六學生只有機會參加自行收生
無機會統一派位
即係話成績好面試好就有機會入到 ...

顏寶玲都係直資泥果播, 而家都冇分中中英中果lu...
不過同羅氏一樣,除左中文外,其他都係用英文教....
我覺得入到去顏記都好開心lu,入面大部份都係同TSL做番同學...成績應該會唔錯....

乜中一入學既時候,唔係同小一差唔多咩???不過應該用校網泥計, 入唔入羅氏顏記應該同而家考直資一樣,不過到時如果係保記人機會緊係大d啦...

原帖由 yhk329 於 10-2-2 09:59 PM 發表

朋友幫手問過土瓜灣一小學老校
佢對顏寶鈴評價麻麻

其實, 好的中學, 我地都幾難入啊.... 你話華仁, 喇叭.. 夠好囉.  hahahahahah
其實最好問返顏保ling d 家長.
何文田街坊福利會永久人字拖榮譽會員
‹ 上一主題|下一主題