用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局林文燦英文小學 保良局林文燦英文小學 2010-2011
樓主: JackyBaBa
go

保良局林文燦英文小學 2010-2011 [複製鏈接]

大家好,我個仔都係 in LMC, 我地都係in 校長但我地唔係保記小朋友 wor.

尋日去完旅行返到屋企,收到聖三一小學信件,佢地收咗阿仔,now 等 LMC result,希望大家可以一同入到啦, 22號 win win day.  

原帖由 bchi 於 09-11-18 14:37 發表
bbmama,

係喇係喇, 我就係覺得呢... in 校長果d 家長全部係保記小朋友囉. add mark 嘛, 佢在保記個座談會上都講過. 所以門口狗問口貓都唔怕啦. kekek.. 黑暗架...

你係入lmc 同大抽奬二選一,  現在呢個階段, 你比 ...

我覺得係因為校長想自己可以見多D家長,但係一個人又見唔曬,咪叫主任幫手 law.

其實我地仲未諗,自行分配就揀咗陳水皮,但應該冇機會。 宜家等 LMC 如果收就讀,唔收就聖三一。

希望大家可以做同學仔啦。

原帖由 bchi 於 09-11-20 12:30 發表

ic..... 咁點解佢地唔安排其他d 家長去in 第二個主任呢, in 校長條龍 特別長架.
咁請問你聖三一同lmc 又如何抉擇呀

EGANMAMI

同道中人。

但係你邊間係 1st Choice 呀,我就 1st  LMC , 2nd聖三一。

原帖由 Eganmami 於 09-11-20 13:32 發表
Hi himcheung

聖三一小學都收咗我個仔,如果LMC唔得,我都會讀聖三一

eganmami,

你個仔係邊幼稚園讀架,我係讀牧愛幼稚園。

LMC 都收咗啊仔啦,開心死。

JACKYBABA, EGANMAMI 你地兩個會唔會讀啊, 要開個 LMC 10-11 年 P1 GROUP 大家聯絡一下問吓功課。

一言為定..

你地住邊區架?  我們住土瓜灣

原帖由 Eganmami 於 09-11-22 11:09 發表
Hi himcheung

我都會讓囝囝讀,大家keep 住聯絡呀

HI BCHI,

我仲未去陳水皮睇,因為預定沒有機會。但都會去睇吓。

不過就算收咗,我地都會 CHOICE LMC.

原帖由 bchi 於 09-11-23 11:31 發表
我冇晒主意喇, 以往... 阿仔所有野都係我話事, 我仲好有信心幫佢揀, 今次揀小一, 我真係投晒降, 等老公話事. 剛剛佢打黎. 佢話lmc 暫時在佢心目中仍然佔優, 因為阿仔呢六年會讀得開心.   6 比4... lmc 6, 陳水皮4. k ...

bchi,

陳水皮冇啊仔名,所以 LMC 一定讀。

我想知 TSL 是邊間啊。

如果佢話30人一班,真係好似好多 WOR,希望到時有機會少D人,25個好啦。

bchi,

好多謝你詳細資料,無論25人定30人我地都讀,因為文校長真係好好。

原帖由 bchi 於 09-11-23 15:52 發表

bbmama,

頭先文校長親自打來啊. 我有唔明的地方都叫佢講到我明啊, 佢又好好, 一part 一part 咁解釋, 問我明唔明.
若果所有小朋友都註冊的話, 30人一班係鐵一般的事實,  就算有人唔去註冊, 都有後補填上, 咁25人 ...

bbmama,

我都係 in 10:30,

我地 confirm 註冊 lmc

原帖由 1125bbmama 於 09-11-25 00:09 發表
hi bchi ,

我係 in 10 : 30 am

whitepine,

其實你係 waiting list 入面,已經有好大機會啦。

今朝我蝦子餅去註冊時,要CONFIRM 放棄大抽獎。

WHITEPINE & 美心 恭喜你地
2010 -11 大家成為一家人啦

另外要點先可以做到架(支持討論區)

原帖由 bchi 於 09-12-2 14:28 發表
whtiepine,

你好勁呀, 在申請版度show 晒咁多條lmc links 出來

我都係你下面留左言, 支持一下.

其他未來lmc 家長, 你地都去教育王國果邊個申請版度支持一下開個討論區啦 ~~~~~ 喂 ...

bchi 你真係可以做 10-11 lmc p1 家長領袖

原帖由 bchi 於 09-12-2 14:28 發表
whtiepine,

你好勁呀, 在申請版度show 晒咁多條lmc links 出來

我都係你下面留左言, 支持一下.

其他未來lmc 家長, 你地都去教育王國果邊個申請版度支持一下開個討論區啦 ~~~~~ 喂 ...

bchi or whitepine 你地兩個做都冇所胃。

正所為蛇無頭不行。

你肯做版主我地一定會撐你。。。。。

真係恨死隔離啦........

女人夢寐以求之事........

原帖由 Whitepine 於 09-12-5 22:24 發表
My wife and I have a plan. She may quit the job next year and stay home looking after the kids.

So, my burden will be heavy...Woooooo.

唔返黎訓都OK,但咪攪到一獲粥
‹ 上一主題|下一主題