用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 聖三一 interview
樓主: choyauma
go

聖三一 interview [複製鏈接]

我星期六都去in 佐...都覺得d老師嬸嬸好友善.....有冇媽咪分享下覺得呢間學校好唔好呀?

係咪聖三一中心果間? 我囝囝讀緊N1,我哋好鍾意間學校,由校長老師到嬸嬸都咁有愛心,小朋友讀得開心,自理能力好好   

原帖由 EggEgg08 於 09-11-24 21:00 發表
我星期六都去in 佐...都覺得d老師嬸嬸好友善.....有冇媽咪分享下覺得呢間學校好唔好呀?

多謝你回覆呀.....想問下N1係唔係已經有英文同PTH堂gar lar? Uncle Mark 有冇份教呀? 回家多唔多野要家長一起參與呢?

原帖由 kalam611 於 09-11-24 22:39 發表
係咪聖三一中心果間? 我囝囝讀緊N1,我哋好鍾意間學校,由校長老師到嬸嬸都咁有愛心,小朋友讀得開心,自理能力好好   

好心急等收信,有無家長收到信呀 ??? 心急到成日唸住呀.... 人都癲 !
[

[quote]原帖由 EggEgg08 於 09-11-25 13:34 發表
多謝你回覆呀.....想問下N1係唔係已經有英文同PTH堂gar lar? Uncle Mark 有冇份教呀? 回家多唔多野要家長一起參與呢?

[/quote
我囡囡都讀緊N1, 一個星期有四日英文係UNCLE MARK同另一位外籍老師UNCLE TIM上既, 一堂PTH~~  
全因為你,令我一生都佳美,你令我生命從空虛,化做傳奇,唯獨你是我拯救,我總不至死,直到永遠,從心底讚美!

cy_cheung 咁你囡囡返學返得開唔開心呀 ?
[

回覆 23# EggEgg08 的文章

有英文同PTH架 ,不過如果妳係好着重兩文三語,呢間未必好適合,因為佢並唔係行雙語班主任制...
回家多唔多野要家長一起參與呢? 好似唔多使...

原帖由 kalam611 於 09-11-26 17:25 發表
有英文同PTH架 ,不過如果妳係好着重兩文三語,呢間未必好適合,因為佢並唔係行雙語班主任制...
回家多唔多野要家長一起參與呢? 好似唔多使...

唔好意思, 請問咩系"雙語班主任制"??

最重要係小朋友回家會否主動講下英文or pth?  因為好多雙語班d小朋友回家會講下or唱下歌仔

即係一班有一個中國人 + 一個NET 做班主任, 所以小朋友每日有half時間接觸Eng &half 時間 接觸Chi 的機會. 如LH 就行雙語班主任制 lor

原帖由 EggEgg08 於 09-11-26 17:39 發表
即係一班有一個中國人 + 一個NET 做班主任, 所以小朋友每日有half時間接觸Eng &half 時間 接觸Chi 的機會. 如LH 就行雙語班主任制 lor

哦....明解....謝謝呀.... ..雖然我唔知LH系咩, 應該系間幼稚園o既名.

我都心大心細....前排見教育局出的視學報告又話有d小朋友在雙語學校反而阻礙佢學習...令我聯想到我自己普通話唔得...叫我去一個用普通話授課的課程結果會係唔識聽又唔敢問(因為唔識講)......又冇媽咪可以分享下呢??

LH 即係學之園....

原帖由 EggEgg08 於 09-11-26 17:52 發表
LH 即係學之園....

謝謝呀...要搵張紙仔寫低先, 點記得咁多..tt, lh, kv...LV (呢個冇,我作o既, 但系好多女仕都有)

回覆 32# EggEgg08 的文章

學校係好好嘅平台比小朋友學語言,但屋企嘅配合好緊要,始終係屋企嘅時間最長
‹ 上一主題|下一主題