用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 家姐喺民生讀K1, 細佬考到機會大唔大呢? ...
go

家姐喺民生讀K1, 細佬考到機會大唔大呢? [複製鏈接]

0    0    0    0

係冇分加架, 上年阿仔有3個同班同學既細佬妹報名,2個係WAITING LIST,後來好彩收左. 另一個就REJECT埋添.

aiya, 我bb都係11月架, 都諗住跟哥哥讀民生tim, 原來唔係一定收細佬妹架!

我細仔2008年出細, 出年先報2011年的K1, 不過頭先睇左其他人講上星期六民生的 interview, comment 都好差...

原帖由 WanWah 於 09-11-23 13:43 發表
你in咗未呀, 我11月21日in, 亞仔講BB話同老師講英文佢有反應...其他主要係問我老公...我都係諗住搏一搏, 唔得出年再黎過...

唔係喎我的朋友也有來民生面試,一個是媽媽陪入面試室,入到去有幾個老師好親切地接待,跟住安排幼兒在不同的座位玩玩具,玩了一陣,有個老師過來跟幼兒打招呼,也跟幼兒玩了一會,好開心地傾下計,然後又跟媽媽講下育兒心得,好似朋友一樣,見完之後幼兒又有禮物走,不知幾開心........
...............................
................另外有個friend係爸爸陪入面試室,看見老師不停跟父母談話,又跟幼兒傾計,從未停過,童軍哥哥也在冷冷的天氣下帶領父母及子女入課室,也覺得好感動,覺得老師很偉大,那麼辛苦地全日面試,雖然他的兒子情緒不好,但爸爸也知入讀機會很微少,但十分欣賞是日的面試及安排!!也多謝學校送給仔仔的禮物!!!臨走前還有工友跟他們講再見,十分感受到民生的愛和溫馨............
..............................................

因為佢地最細收到10月咋..所以11月出世唔收ga

原帖由 WanWah 於 09-11-23 13:43 發表
你in咗未呀, 我11月21日in, 亞仔講BB話同老師講英文佢有反應...其他主要係問我老公...我都係諗住搏一搏, 唔得出年再黎過...

醒目開學勳章

原帖由 ballmui 於 09-11-24 14:06 發表
因為佢地最細收到10月咋..所以11月出世唔收ga

請問從何得知11月打後出世唔收架?

11-12: are they the super big boys/girls instead? My cousin was born in Dec 2007 and didn't receive the letter for interview at last.

同我個仔同班的, 有11月出世的同學仔.

我亦認識另外1位mami, 佢個女係2006年12月出世, e+係民生讀緊 K1.

o岩o岩所講的11月出生的同學仔, 係細仔o黎架.

我個仔就反而係大仔(2004年10月但e+先讀緊K2), 返去學校開生日會先知道, 同班的其他10月&11月出世的同學仔, 都係細仔(2005年出生)!
‹ 上一主題|下一主題