用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖若望英文書院 請問大家對st johannes有何評價?
樓主: sin_928
go

請問大家對st johannes有何評價? [複製鏈接]

I think so. The school fee is quite expensive for half day as it is more expensive than York and St Cat. I checked the school bus fee which is also expensive .
原帖由 曦曦mummy 於 09-11-20 00:12 發表
佢地都取錄了我的仔, 但唔知K2要成4千幾咁貴, 可能番全日的關係, 咁K1半日幾多錢呢, 同埋我老公話, 呢間學校的小學是私校, 聽講學費都幾expensive, 唔知有冇人知道幾錢一個月~~sorry, 好似好多問題咁, 因為21號要交  ...

甘即係幾錢學費呀?接近5K?

謝謝提供資料~~~
今朝我老公一早十時多已到學校交留位費,
佢話排隊的人龍唔算長, 佢排第14個,
但佢話見到張[應該是留名單]竟似有十多頁,
而每頁大概有15個學生名,
照咁估計佢地今次應該收了接近200幾至300個學生~~咁今次的留位費應該唔包括插班K2 and K3掛, 咁咪收好多人, 有冇咁多學位? 另外佢亦問埋校車下年四月份會通知及畀里其餘的學費, 都幾誇張, 交12期學費, 真係幾"掠水"喎, 唔知大家今日有冇交留位費呢? share 下

雜費2500,交2次, 共5000元, 12個月學費加5000元,都幾貴,唯有再等下其他學校既信啦!

大家都好似把這間學校再後備,我想最後如選此校,會因為佢既英文環境及全日制!

quote]原帖由 龜龜媽媽 於 09-11-19 23:05 發表

Me 2,我知道佢哋英文水平好高,响學校唔準講cantonese,同學之間用英文溝通,若果第日考直資好有用,我都會交咗留位費先,等埋ST.CAT同LH再算,做個backup都好呀!但係中文佢哋麻麻哋,因我同事嗰仔讀緊,所以略知一二,k2要 ... [/quote]

i never pay the deposit this morning as the school fee + mis. charge is very expensive and i didn't like the whole day class for k2 & k3.

原帖由 曦曦mummy 於 09-11-21 15:30 發表
謝謝提供資料~~~
今朝我老公一早十時多已到學校交留位費,
佢話排隊的人龍唔算長, 佢排第14個,
但佢話見到張[應該是留名單]竟似有十多頁,
而每頁大概有15個學生名,
照咁估計佢地今次應該收了接近200幾至300個學生~~ ...

原帖由 BB豬MUMMY 於 09-11-21 19:06 發表
i never pay the deposit this morning as the school fee + mis. charge is very expensive and i didn't like the whole day class for k2 & k3.

Same here !! So i didnt pay the deposit also !

有無人最後都會讀st johannes呢?
‹ 上一主題|下一主題