用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無收到"荃荊"取錄信?
樓主: sunsunsandy
go

有無收到"荃荊"取錄信? [複製鏈接]

Re: 有無收到"荃荊"取錄信?

我煩緊要唔要留位?大家俾d suggestion我呀?
如果比較祟真和荃荊,你地prefer邊間?我鐘意祟真幼稚園硬體設備好,校舍大,第日升小學可以出來搞珠,博到一間好的津小就至好啦,因為祟小學費都唔平,有得選擇都希望讀津小;好啦講番荃荊,我其實住青衣,並唔屬於葵涌網,但聽講荃荊小朋友容易入仁立,所以諗住博一博,唔知叩門時有冇幫助?我都知呢個係一個好大的賭博!
宜家仲十五十六,希望大家俾d comment!

Elsamouse,

首先,荃荊喺你所報嘅幼稚園當中係排第幾先,如果係排一、二位,咁就交留位啦!我唔清楚祟真幼稚園好唔好,所以俾唔到comment,但荃荊interview完之後,就真係覺得麻麻地,D老師好粗魯咁,無乜愛心,學費又好似貴咗D,但地方就真係幾新同幾靚,我知道好多媽咪都係因為可以容易入仁立而選擇讀荃荊,但仁立係谷得好勁,勁多功課、考試、測驗,D小朋友會好辛苦,以我所知仁立D學生好討厭返學,而我自己就完全唔buy呢套教學方式,睇吓你自己點睇!

我今日交咗留位費,嗰度啲職員都好主動同友善,我囡囡要去洗手間佢都開俾我哋兼喺度等埋,就算當時打電話俾佢要改時間interview態度都好好,我一路嘅接觸都覺得間學校不錯,只係interview時主任就比較趕咗啲啫

elsamouse,

我都好明白你心情,因為我兩間都有考,我都想知點選,不過如果唔怕side嗰$550就不如霸多個位,到時再算

sunmoon
尋晚同老公傾完,都係諗住留左先,如果根德園同培正都考唔倒,到時就係祟真同荃荊之中選一間,到時再sip高枕頭諗清諗楚!今朝叫老爺去幫我地俾錢law!

好煩惱呀!  如果"荃荊"上午班同"荃浸"下午班. 你地會撰邊間?  

cutecutebbtl,
我覺得要睇小朋友生活習慣..好似我個仔咁日日都要訓成兩三個鐘晏覺..根本返唔到下午班..所以我o地非上午班不取...
你仲有冇其他可以選擇呀???

沒有了,在荃灣只報了這2間. in左崇真,但我諗如果ok都係下午班多. 其他的在九龍塘都未in.我囡囡都要訓成兩三個鐘晏覺.所以一知道"荃浸"收左讀下午班,有d失望.想寫信轉上午班,但又驚無行. 都唔知放唔放棄"荃荊"博"荃浸"好? 死啦,2間都係明天要交留位費,我到依家仲係1516. 點好???

真係好難決定呀!我都dun你1516呀!

cutecutebbtl 寫道:
沒有了,在荃灣只報了這2間. in左崇真,但我諗如果ok都係下午班多. 其他的在九龍塘都未in.我囡囡都要訓成兩三個鐘晏覺.所以一知道"荃浸"收左讀下午班,有d失望.想寫信轉上午班,但又驚無行. 都唔知放唔放棄"荃荊"博"荃浸"好? 死啦,2間都係明天要交留位費,我到依家仲係1516. 點好???

點解唔試下救世軍吳國偉幼稚園..都幾好o架..已經開始報名...我去過佢間幼稚園...地方都幾大幾清潔...佢o地口啤一向都唔錯...

cutecutebbtl 寫道:
‹ 上一主題|下一主題