用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 軒尼詩道官立小學 軒官下午校已經收左我囝囝.
go

軒官下午校已經收左我囝囝. [複製鏈接]

0    0    0    0

恭喜晒呀

校章睇清楚係咪盪落去....好多時唔係車線架

原帖由 brianshe 於 09-11-23 11:32 發表
有無2010入小一家長呢~~

師兄師姐又有咩建議俾小師弟

校服要晌邊處買呀~

得15分都收~
係咪好小人報讀?

醒目開學勳章 王國長老

brianshe,
恭喜你仔仔加入軒下大家庭.

15分入到, 唔可以話小人報. 因過往也有人15分都不入.

你諗下12區有幾間出名既男校及女校, 自然好多人會第一round 揀個d多. 咁相對揀軒官既人咪會少一點吧.

註左冊會比個 file 你, 內裡有講關於書簿及買校服詳情
原帖由 brianshe 於 09-11-23 11:32 發表
有無2010入小一家長呢~~

師兄師姐又有咩建議俾小師弟

校服要晌邊處買呀~

得15分都收~
係咪好小人報讀?
主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛

Jojo,

Thanks for your encourage, 阿仔入咗軒下喇, 可以請教學兄喇

Katiebbmama 23.11.2009

醒目開學勳章 王國長老

katiebbmama,

恭喜晒呀.   有時間入去平時傾開既 topic 個度望下, 拎d 資料啊!

原帖由 katiebbmama 於 09-11-23 13:37 發表
Jojo,

Thanks for your encourage, 阿仔入咗軒下喇, 可以請教學兄喇

Katiebbmama 23.11.2009
主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛

我囝囝也是15分入了軒官下(跨區)! I'm so relieved now!

Photo Album WWW-Wai Wai's World Harry's Videos 影樓相-29/12/04 影樓相-30/05/05 [img align=left]http://bb4.babyhome.com.tw/UPLOAD2/42099/WWMM.gif[/img]

Yes, you are right.  District is not relevant for the 1st round.  But if we're failed this time, the chance of getting this seat at the 2nd round is too slim.  So we consider ourselves very lucky!

I like the Net 12's secondary schools too!

原帖由 brianshe 於 09-11-23 17:01 發表

我都唔係 12區, 第一輪好似同分區無關喎~
主要我選12區係中學校網比我自己18區好.

Photo Album WWW-Wai Wai's World Harry's Videos 影樓相-29/12/04 影樓相-30/05/05 [img align=left]http://bb4.babyhome.com.tw/UPLOAD2/42099/WWMM.gif[/img]

Hi all,

我仔仔都係15分派到軒下,好開心呀!
真係安落晒.
Nice to meet u all^^

原帖由 brianshe 於 09-11-25 10:48 發表
你仔仔都幾可愛, 唔知有無機會同班~
你仲有個女, 咁你囡囡就簡單喇; 第日又可以直入軒下.

其實我唔多清楚軒下實際情況, 因為我個仔晌學校出名頑皮; 日日跟同學打交~~ 唔知會唔會第日, day day俾人罰

...

What a active naughty boy. I'm afraid that if your kid study in those traditional school. He may not feel happy. Coz as you say, may always pay attention by teacher.

原帖由 brianshe 於 09-11-25 10:48 發表
你仔仔都幾可愛, 唔知有無機會同班~
你仲有個女, 咁你囡囡就簡單喇; 第日又可以直入軒下.

其實我唔多清楚軒下實際情況, 因為我個仔晌學校出名頑皮; 日日跟同學打交~~ 唔知會唔會第日, day day俾人罰

...

Thanks. 我都希望大家仔女可以同一班,
咁我地就可以更多野可以交流下~
不過上次老師話要6月19日先知....過埋大抽獎...
先抽籤分班,因為5班中有2班係普通話班.

我鍾意軒下係因為佢係傳統教學,
我仔幼稚園老師建議我仔搵返傳統既小學,
因為佢活躍,適宜約束下.
我仔就係果d愈放鬆佢,佢就愈懶散.
所以管束下佢係必要既~

醒目開學勳章

Hello 咁多位

我同朋友個仔仔都入左依間,想問下依間學校係唔係男多女少架?比例如何?
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!You're my sunshine. My only sunshine. U make me happy when skies are grey. You'll never know dear. How much I Love U. Please don't take my sunshine away.

醒目開學勳章

你預計一班內會有6-8位女生. 其餘的也是男生

原帖由 esmehouse 於 10-6-6 11:18 發表
Hello 咁多位

我同朋友個仔仔都入左依間,想問下依間學校係唔係男多女少架?比例如何?

想請問你們是不是甲乙都填此校是第一志願的?
明年輪到我幫個仔選學校拉
‹ 上一主題|下一主題