用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍禮賢學校 2010_小一
樓主: la5711
go

2010_小一 [複製鏈接]

Hi! 我係1H呀!請問是否星期六一定帶書返學Keep呢?我想留家温習!

原帖由 dorismama 於 10-8-19 20:33 發表
all,
老師打咗電話提我地出席, 你地收到電話未呀!

Yes! 帶水同小食給小朋友,老師話會同小朋友分開一段時間。

回復 54# dorismama 的帖子

我仔處之泰然一早睡了,我好似重緊張過佢!哈哈!

請問有無人知背詩是用廣東話還是普通話呢?我仔上星期說可廣東話,今日又話普通話?謝謝有心人!

原帖由 HTLT 於 10-9-7 05:59 發表
說廣東話

Thank you! 昨日的「中文、英文、數學-學科提升課程」通告我已交了支票參加,另賣旗都參加,想仔仔學習多多善心!

原帖由 la5711 於 10-9-8 20:54 發表

大家咁話.  囝囝之前讀國際幼稚園, 功課少, 通告更少, 我hea慣左, 現在日日check通告和功課, 又要帶呢樣帶個樣, 真係好唔慣. 唔知係咪間間小學都係咁多野攪既呢. 不過, 囝囝就日日都話好開心, 如果可以keep住咁開 ...

大家咁話啦!我都日日Check通告同功課,排山倒海的學習通告,測默通告,見到就暈,叫個仔着緊處理自己拾書包看日曆DAY幾呀,都是要依懶我,我有事行開下佢都唔知點算!

有一H班家長嗎?今日忘帶中文書,要寫第四課五組生字,我仔忘記了,因今天無書上堂,我真大意,叫佢check又倚賴我,你們可幫忙嗎?先謝過!

原帖由 HTLT 於 10-10-19 21:02 發表
Per L08 issued today

My son said we can borrow books from public library or read self-purchased books for filling in the "Fun" book, is this correct?

Please reply to confirm.

通告話可自選二十本書,獎勵計法一樣,如我有錯請提點!

原帖由 HTLT 於 10-10-20 08:56 發表
請問自選是校內圖書館還是校外都得?

我仔話自選是校外都得!只可20本!
‹ 上一主題|下一主題