用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 北角衛理堂PN取錄信
go

北角衛理堂PN取錄信 [複製鏈接]

請問你們意思PN 即兩歲班嗎?你們的小朋友明年讀兩歲班嗎? 衛理堂兩歲班叫小組, 三歲班叫奶兒班, 我細仔想明年讀小組, 現在是十四個月, 哥哥正在衛理堂幼稚園讀書, 但都waiting, 所以有點失望.

如果以local 班來說,都不是太淺, 以廣東話教學, 英文課程相對少了, 深淺要睇父母點睇, 有時父母n1 已在家教授 k1 課程, 到小朋友真的k1 的時候米覺得淺, 對我來說就適中.

哦!原來你地個d 小朋友都是大仔大女, 佢地都係收d 大的小朋友, 我個仔現在只得十四個幾月大, 我真的有d 失望, 因為就算我找到第二間N1 收佢, 都同哥哥不同, 很不方便.

有寫 什麼班waiting list 嗎? 我封沒有講明

原帖由 ptu 於 09-11-25 22:50 發表
我bb 剛1歲咋, am班waiting list, 都預左....行都未識行...哎~~

哥哥都係小組升K1, 佢讀得好開心, 老師都好錫佢, 返來仲會分享一下, e.g 今天俾老師罰因為打尖.

不過, 讀k1 , 每星期只係兩節十五分鐘英文堂, 的確少了一點, 所以我都另外參加英文班.

原帖由 EvaKim 於 09-11-26 10:13 發表
我bb 13 個月大.  PN 兩歲班waiting list. 小B, 所以都預左.

im_csb - 哥哥讀得開心嗎?

其實呢幾間都係傳統學校 (高主教, 真光,聖心, 聖保祿) , 鍾意小朋友定d, 同埋乖d, 要睇小朋友係邊類

原帖由 林卓穎 於 09-11-26 17:46 發表
D老師好唔好, 有冇愛心, 環境及衛生得唔得, 學嘢多唔多, N班有60人會唔好易生病, 我想囡囡讀完N班之去考聖心, 聖保祿及真光, 如果係到升K1-K3, 到時去高主教, 聖心, 聖保祿及真光, 這些學校讀是否很辛苦及很難追到佢 ...

今日打電話去學校問下我細仔排waiting 第幾, 佢話我個仔唔係waiting 第一個batch. 我更失望, 因為我以為學校會在家長, 小朋友個邊想一想, 家長如何照顧兩個小朋友不同地點而差不多時間放學, 同埋細仔話要同哥哥一起返學, 咁我點算好?!
不過, 我都會寫封信去問下.
真係勁唔開心

我住Tiu Keng Leng, 個時都想幫大仔搵校車直接去, 不過, 衛理堂要校車負責人把小朋友送上課室, 最後校車方面都拒絕了, 所以宜家要去北角轉校車.

$550 a bit expensive.

原帖由 BabyHilary 於 09-12-1 11:00 發表
我之前都有留意到你地個post,
請問北角mtr去衛理堂校車要幾錢?
‹ 上一主題|下一主題