用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無人收到聖三一既信?你地取錄左未呀 ? ...
go

有無人收到聖三一既信?你地取錄左未呀 ? [複製鏈接]

好心急呀,我未收到,唔知有無媽媽收到呢???
真係心急如憤!
   0    0    0    0
[

我都未收到呀  ... 我都好心急, 每日check 個信箱兩次 !!

係羅我日日人都癲咁,係咁睇,以往我老公唔會理既,今次呢間校連佢都緊張,日日話無信呀大單啦,凶多吉少,攪到我鬼咁大壓力 ! 仲有2日就到學校所講既一星期內通知.....唔通真係好似往年咁要到星期六先有信 ?
[

我諗機會都唔會大, 始終得嗰 3x 個位, 咁少 ... :-|

你知唔知今年有幾多人申請呀 ?

係呀,收得30幾個,佢好似in到成下午4-5點咁呀,咁佢in得又唔慢,你唸唸入去試最多咪得5分鐘就出返黎,而且同一時間仲有其他小朋友面試,亦都有人出出入入,又有幾個課室黎面試,我唸小極都有3幾百人啦,咁你唸唸......唉....我可能真係凶多吉少
[

你同你老公都好鍾意e 間學校呀 ? 我自己就好鍾意、好想囡囡能夠入讀 ...

如果萬一真係唔收... 你仲有邊間心水呀 ?

係呀,2公婆都只係鐘意呢間校,我地住沙田架,所以都唔係報好多係九龍區,仲有一間基督教服務處大坑東幼稚園12月5日面試,咁就無架喇.....所以就超緊張羅 ! 你呢 ?你仲有無報邊間 ?
[

原帖由 babycoming 於 09-11-26 15:34 發表
係呀,2公婆都只係鐘意呢間校,我地住沙田架,所以都唔係報好多係九龍區,仲有一間基督教服務處大坑東幼稚園12月5日面試,咁就無架喇.....所以就超緊張羅 ! 你呢 ?你仲有無報邊間 ? ...

八卦問一下...由沙田去大坑...會唔會遠左d呢?

都唔會,同出九龍城差唔多咋,都係20分鐘內
[

原帖由 babycoming 於 09-11-26 15:41 發表
都唔會,同出九龍城差唔多咋,都係20分鐘內

會唔會系我有咩地方搞錯左呀..由沙田去大坑...20分鐘? 要過兩條隧道嫁bor...

jean2003,
大坑東喎,唔係大坑呀  
[

係石峽尾果個大坑東,唔係對面海既大坑呀
[

原帖由 babycoming 於 09-11-26 15:49 發表
係石峽尾果個大坑東,唔係對面海既大坑呀

哈哈..真系唔好意思....打搞曬......

唔打緊 大家交流下姐,我初初都成日攪錯
[

原帖由 babycoming 於 09-11-26 15:34 發表
係呀,2公婆都只係鐘意呢間校,我地住沙田架,所以都唔係報好多係九龍區,仲有一間基督教服務處大坑東幼稚園12月5日面試,咁就無架喇.....所以就超緊張羅 ! 你呢 ?你仲有無報邊間 ? ...
我地住黃埔附近, 主要揀返黃埔附近既幼稚園, 唔駛囡囡搭咁耐車咁辛苦 ~

遠少少既就只係揀咗九龍靈糧 & 聖三一中心, 貪佢哋校風好, 老師有愛心、有耐性~

基督教服務處大坑東幼稚園係屬於邊區架 ??

基督教服務處大坑東幼稚園係屬於深水埗區架喇,你都係搵全日 ? 我去年去過你住果區既任永賢夫人幼稚園面試 !
[

我都好心急呀...我阿b去in聖三一 N1班....不過九龍塘啟思都收佐...如果聖三一 收都唔知點選...大家俾俾意見呀?

我會著重邊間d英文同普通話對小朋友有作用,因為聖三一不知三文兩語如何,好多學校日日都有30min以上英文同普通話

原帖由 babycoming 於 09-11-26 16:10 發表
基督教服務處大坑東幼稚園係屬於深水埗區架喇,你都係搵全日 ? 我去年去過你住果區既任永賢夫人幼稚園面試 !
係 ? in N1 呀 ? 咁有冇收妳囡囡呀 ? 如果收咗, 點解妳又唔讀嘅 ?

其實我早兩個月前都 in 咗任永賢夫人幼稚園, 係插班 N1 , 佢哋亦收咗我囡囡, 而我哋亦好鍾意e 間幼稚園架 (包括各老師 & Montessori method  )... 如果當時入讀咗, 而家就真係乜都唔駛煩 lu ~

而家諗返起個心都仲係唔舒服 ... 唉 ~

醒目開學勳章

我填左回郵地址係公司地址..
星期六先收到咪要星期一先睇到...OMG

(因為我公司星期六唔洗返工架..)

不過我都係凍過水架啦....
而家有間何文田村既循道衛理同九龍城浸信會..
前者交左留位, 後者仲未交..

有冇人可以比D IDEA我呢..
‹ 上一主題|下一主題