用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有沒有人收到聖三一的信
樓主: DL00
go

有沒有人收到聖三一的信 [複製鏈接]

靈糧堂<--九龍城果間呀 ?
迦南同朗思收左都好呀,朗思聽講唔錯喎 !
[

回覆 1# babycoming 的文章

靈糧堂waiting(阿仔in哥日又係扭計仲訓地添).
其實我仲報左幾間k1, 但prefer阿仔讀全日, 所聖三一唔收真係好唔開心.
其實阿仔in左唔少k1, 一向表現唔差, 但去到我最心儀o既學校就黎料, 可能佢同呢d學校無緣份!

davywm ,我都只係搵全日,我同c佬要返工,無工人,所以佢一定要返全日,而全日本身就唔多校,又要搵好既全日校小之又小,所以我又係好期待聖三一係會收羅 !
細路仔面試表現真係無得control同預計,你唔好失望喇,呢d都係out of control加上又病,仲影響表現
[

唔係呀...係藍田靈糧...
迦南同朗思我都諗左好耐,最後都係決定揀迦南..

咁你有無報鑽石山果間呀,好多行內人都讚架 !
[

是否麗港城迦南同朗思,想問點解你揀迦南?朗思英文好似好D...

原帖由 tinbb 於 09-11-27 16:11 發表
唔係呀...係藍田靈糧...
我都諗左好耐,最後都係決定揀迦南..

鑽石山O個間冇N班報,但係如果入左藍田靈糧N班,可直升鑽石山K班

哦,原來係咁呀,鑽石山果間係N架 ! 我只知佢地無FULL DAY咋 ! 我好想即刻收工閃返屋企 !
[

我可能太緊張阿b冇書讀....我幫佢報佐10間......so far 只 in 佐兩間......啟思&聖三一..... 不過呢兩間我都好鍾意...

我報左5間,一間連面試機會都無,2間收左,但有一間無交留位費,交左果間又未必有FULL DAY,我2公婆都要返工,囡囡一定要返全日,所以聖三一唔收我頭痕架喇.....唉
[

其實我開頭真係諗住揀朗思,但係interview個日,in我個囡個miss好似唔知自己做緊咩,印象分大減,加上個campus都幾細下....我之前上過面試班,個老師都recommend我揀迦南....

回覆 2# babycoming 的文章

babycoming,
請問你有無好o既全日k1推介?
我都要返工, 雖然有公公婆婆湊, 但仲有個細佬係屋企, 所以主力揀全日!

好唔開心, 收到信, 不過是唔收我個囝, 連WAITING LIST都無份.

我問左好多做教育果D朋友咋,有個朋友佢做開教育既,佢再幫我問佢地果一班老師,話基督教服務處大坑東幼稚園係好好好既一間學校,同埋我聽朋友話農圃道既YMCA又係VERY 骨,我都有報到, 大坑東果間我聽做老師的朋友話佢既校長係好緊張D老師,對老師要求好高,就係因為要令小朋友好,所以先處理老師方面,小朋友才會好,佢地行既活動教學係佢地既基督教服務處排名係第一既 !
[

剛剛收到信,WAITTING呀,唉..好DOWN
[

農圃道既YMCA我都有報呀...不過間學校真係太細啦.......babycoming, 唔好down啦.....waiting即係有機會啦....我重係在公司....未返到屋企開信箱..

醒目開學勳章

原帖由 dunbinex 於 09-11-27 17:59 發表
我都收到信喇!唔收,連waiting都冇呀!好唔開心呀!!

我同你心情一樣 , 你BB係08年幾多月呀?

我太遲fax返去,而加排第9,好唔開心呀.無晒機會 >.<
[

原帖由 EggEgg08 於 09-11-27 18:58 發表
農圃道既YMCA我都有報呀...不過間學校真係太細啦.......babycoming, 唔好down啦.....waiting即係有機會啦....我重係在公司....未返到屋企開信箱..

你收唔收到ymca信 ? 我只收到佢地話收到我既申請,你有7收到通知幾時面試 ?
[
‹ 上一主題|下一主題