用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有沒有人收到聖三一的信
樓主: DL00
go

有沒有人收到聖三一的信 [複製鏈接]

我都係 waiting ... 唉 ~

mui,你排第幾個呀 ?
[

我收到信喇....收左我個囡呀 一天都光晒.....
係咪我報預備班,所以易入O的呢...

我收到信啦, 佢取錄左我個女, 佢in k1.
Cheers,
Gin

恭喜你呀 TINBB & ginnyyue ! 你地就好啦 !

ginnyyue 你住邊到呀 ? 你女女果日表現係咪好好呀 ?
[

恭喜哂收佐的小朋友呀....你地好叻呀. 我阿b都係waiting 咋....連fax都未,諗住明天才親身拿去...因在屋企樓下..不過我反而其實有d釋懷.....因之前重好頭痛讀啟思定聖三一, 而且又有8間未in... 唔想咁快又俾第二間留位費(啟思已經俾了$660!)...而家反而因要在waiting list俾多d時間自己諗清楚....如最後排唔到讀返啟思我都好開心gar lar....明天要in 方方.....

babycoming, 我都未收到YMCA interivew信呀....

egg,我真係失落到爆呀,唉....
你快d去交waitting啦,佢跟你早交早排架,跟次序排架 !
[

明天一早去交...hee hee...
你唔好咁唔開心啦...我成日覺得好多野冥冥之中自有主宰...小朋友唔係一定要讀到某間先可以成材...入到固之然開心, 入唔到亦焉知非褔呢...可能我太阿Q...覺得開心最重要...你笑下啦

Hi all,

我收到信啦, 聖三一取錄左我個囝 K1!

my son studing at 大坑東幼兒學校 n1 class now, it is very good school with nice teacher, but they are no school bus service for my son - I live TKO, I feel very tired to pick him return to home after work, so can't stay there. I know THT幼兒學校 still not full class (N1 & N2), so you can try to apply if feel interest.

原帖由 babycoming 於 09-11-27 16:53 發表
我問左好多做教育果D朋友咋,有個朋友佢做開教育既,佢再幫我問佢地果一班老師,話基督教服務處大坑東幼稚園係好好好既一間學校,同埋我聽朋友話農圃道既YMCA又係VERY 骨,我都有報到, 大坑東果間我聽做老師的朋友話佢既 ...

我拿甚麼報答耶和華向我所賜的一切厚恩 。(詩篇)

PHmami 我想請問知唔知香港基督教服務處觀塘幼兒學校好唔好呢?你住將軍澳其實都可以報呀?你仔仔讀n1有冇嘢學到呢?
原帖由 PHmami 於 09-11-28 00:39 發表
Hi all,

my son studing at 大坑東幼兒學校 n1 class now, it is very good school with nice teacher, but they are no school bus service for my son - I live TKO, I feel ...

PH MA恭喜晒你呀,你就好啦 ! 嗚嗚..我得WAITTING咋...都係凶多吉少 !

THT幼兒學校即係邊間呀 ?
我都係咁唸大坑東如果無校車果個地方好唔方便,我住沙田的呀 !
[

PHmami

我個仔都收左啦,你係TKO邊度呀?我都係呀,都應該會答校車,唔知會唔會一齊呢?

原帖由 PHmami 於 09-11-28 00:39 發表
Hi all,

my son studing at 大坑東幼兒學校 n1 class now, it is very good school with nice teacher, but they are no school bus service for my son - I live TKO, I feel ...

好登你地高興呀,你地入到真係好喇 !
我唔開心到而加,排waitting都分分鐘入唔到,唉,我仲要排第9呀
[

我想問下你地呢,咁交留位費deadline係幾時,因為我都好想知到我排waitting幾時先會有消息知道收唔收 !
[

好似係12月9-10日,其實我覺得你都有機架,因而家先啱啱開始收到offer letter,遲D收定晒,應該有好多人會唔讀,因我地閒閒都都會in10間8間啦,所以好多人收左,就算交埋留位費都未必讀

原帖由 babycoming 於 09-11-28 12:35 發表
我想問下你地呢,咁交留位費deadline係幾時,因為我都好想知到我排waitting幾時先會有消息知道收唔收 !

DoubleOs,好多謝你既安慰,因為聖三一係我first choice我都無報d其他咩學校喇,係得大坑東幼稚園咋,不過我到我都未必會去面試,真係無校車到,坐車好唔方便 !

全日校其實真係唔多,搵得全日校既都未必會報半日校啩? 通常都無人湊到先去報全日校,我自己就未試過報半日校,因為無人湊,如果係半人校既,waitting 第9個我都好有信心入到,聖三一真係好難講,佢d位又小喎,不過都好多謝你呀,係咁失落中都有人安慰,琴晚成3點幾4點都訓唔到呀,唉....傷心到死死下tim !
[

多謝呀. 我住土瓜灣. 可能因為我先前已經考過幼兒園唔得今次再考會覺得有誠意啦. 唔好唔開心啦, 可能等到WAITING 呢?

原帖由 babycoming 於 09-11-27 23:38 發表
恭喜你呀 TINBB & ginnyyue ! 你地就好啦 !

ginnyyue 你住邊到呀 ? 你女女果日表現係咪好好呀 ?
Cheers,
Gin

babycoming, 我今日都排佐waiting啦...我都係排第9(不過N班)....今日去in 方方..d老師seems 都好好...不過個環境就真係... (尤其係以那個學費...似乎級數唔係好match lor) 反而今日去樂民救世君open day, 發覺那兒的環境同老師唔錯...最初還以為在樂民村內環境應該麻麻...點知原來都唔錯, 好光猛開揚..還有outdoor area...佢地都係全日班...用蒙特梭利同英文拚音....你都可以考慮下呀....

我 yesterday 都收到信, 個囡 okay 左.
不過而家唔知讀 york or 呢間....

大家俾 d 意見好嗎?
‹ 上一主題|下一主題