用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有沒有人收到聖三一的信
樓主: DL00
go

有沒有人收到聖三一的信 [複製鏈接]

我覺得兩間方向好唔同wor....
York: commercial d, focus on English, 名氣大d....half day
聖三一: famous at Project Approach, Eng weaker, full day. 老師好有愛心....

好睇你想邊個方向走wor...

EggEgg08 ,真係 ???? 我星期一即時打去問下先,救世軍既校好鬼full架喎,唔知仲得唔得呢,你會唔會報呀 ?

你今日去交waitting有無問下排第9有無機呀 ?
[

原帖由 EggEgg08 於 09-11-29 00:36 發表
我覺得兩間方向好唔同wor....
York: commercial d, focus on English, 名氣大d....half day
聖三一: famous at Project Approach, Eng weaker, full day. 老師好有愛心....

好睇你想邊個方向走wor... ...

無可置而,york好出名,對考小學真係好好多,學術相對聖三一係高好多既,你去問下d係york讀緊既小朋友媽媽,睇下點講 !
[

想佢英文好同想考小學,一定係york. 學好英文要從小學起

我有報救世軍樂民 (係那10間其中之一) hee hee..... 12月中先有得interview...
聖三一話12月頭會知第一輛有冇位剩(過佐交留位費deadline後) 如果未排到就要等5月交第一期學費deadline後先知lo.....

救世軍樂民 俾我的感覺同聖三一差不多 (當然校舍細d....但竟然佢個outdoor地方大個聖三一 real outdoor area! 老師seems都好有愛心同都係行Project Approach, 當日open day老師好詳細介紹佢地其中一班同學做的 "project"....所以你都可以考慮考慮

原帖由 EggEgg08 於 09-11-29 22:57 發表
我有報救世軍樂民 (係那10間其中之一) hee hee..... 12月中先有得interview...
聖三一話12月頭會知第一輛有冇位剩(過佐交留位費deadline後) 如果未排到就要等5月交第一期學費deadline後先知lo..... ...

我上星期五同老師通電話時佢又話12月11-12日左右先會知到waitting既收幾多個喎 !

係呢,即係話係咪12月10日前都會知呀 ? 咁如果唔中,係咪即係出年5月仲會有機架 ?
[

原帖由 EggEgg08 於 09-11-29 23:01 發表
救世軍樂民 俾我的感覺同聖三一差不多 (當然校舍細d....但竟然佢個outdoor地方大個聖三一 real outdoor area! 老師seems都好有愛心同都係行Project Approach, 當日open day老師好詳細介紹佢地其中一班同學做的 "proj ...

我今日都聽朋友話呢間唔錯呀,仲好似今日係去左開放日,咁我想問下而加報仲趕得切嗎 ?聽講佢好好好full有出世紙就要報架喇喎 !
[

咁exactly 12月幾多號我又唔知wor...不過5月一定還有一次機會lor..因為有好多人會交幾間留位費,到last minute 要交第一期學費先make final decision gar ma.

原帖由 babycoming 於 09-11-29 23:04 發表

我上星期五同老師通電話時佢又話12月11-12日左右先會知到waitting既收幾多個喎 !

係呢,即係話係咪12月10日前都會知呀 ? 咁如果唔中,係咪即係出年5月仲會有機架 ? ...

egg,希望我地大家都OK啦 !
[

真係要打去問下先知...我就在阿b 12個月大時報名的

原帖由 babycoming 於 09-11-29 23:05 發表

我今日都聽朋友話呢間唔錯呀,仲好似今日係去左開放日,咁我想問下而加報仲趕得切嗎 ?聽講佢好好好full有出世紙就要報架喇喎 !

嘩,你咁早就報架喇 !
咁你in左字架 ?
[

yes...大家咁話!!

原帖由 babycoming 於 09-11-29 23:40 發表
egg,希望我地大家都OK啦 !

12月中 in 呀...  :loveliness:

原帖由 babycoming 於 09-11-29 23:44 發表
嘩,你咁早就報架喇 !
咁你in左字架 ?

我send左個pm比你,你睇睇 !
[

原帖由 EggEgg08 於 09-11-29 23:47 發表
12月中 in 呀...  :loveliness:

咁我事不宜遲,明天就交去先 !
[

原帖由 babycoming 於 09-11-27 23:00 發表
mui,你排第幾個呀 ?
babycoming, 我排第5呀 ~ 希望我同妳都等到啦 !!

MUI,你點解咁快手既 ? 你星期五幾點fax返去架 ?
[

原帖由 babycoming 於 09-11-29 23:04 發表

係呢,即係話係咪12月10日前都會知呀 ? 咁如果唔中,係咪即係出年5月仲會有機架 ? ...

如果係報聖三一中心幼稚園的k1, 係大約12月11-12日可以知道第一輪waitting既收幾多個.

因為我囡囡在聖三一中心幼兒園讀緊預備班(2歲班), 學校有通告問小朋友明年是否會繼續在該校讀k1, 12月9日前要回覆.

咁如果有家長12月9日唔記得交回條, 可能學校要一點時間聯絡家長, 所以 "老師...話12月11-12日左右先會知到waitting既收幾多個".

另, 我囡囡考st. cat k1收了, 所以我地唔會在聖三一的k1留位. 希望waiting list的媽咪下星期收到好消息啦!

amy, thanks 晒你回應,你囡囡好叻喎考到st.cat,聽說很難入的,你係呢到讀左幾個月覺得點呀 ?
[
‹ 上一主題|下一主題