用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 仔女經 << Part 35>> 之 334 白老鼠延續篇 ...
go

仔女經 << Part 35>> 之 334 白老鼠延續篇 [複製鏈接]

醒目開學勳章

hihi!all:

午安~今日個個吾見晒.

今日襯佢二個去左圖書館,又係拾屋送舊近新啦!

我小,中朋友學野真係快,可能無我地的老人家咁多雜念,呀女之前話速成好麻煩,成日問我字,問到我吾想彩佢,查實係想佢下定決心自己學......終於佢苦練左2月個,而家打得好快,有時的字我仲要問番佢轉頭打乜碼.

betty

醒目開學勳章

dear 2b&all:

午安呀~

Dear Betty
阿仔考完試未呀? >>>佢話主要科考完,其它都係閒科,聽日考宗教.

你姨甥仔情況如何?

話說偉哥同呀女叫呀仔搵英x補數,要自己付左錢先,呀仔答佢地,我得百幾元,吾夠,佢地二個話,你咁鍾意先洗未來錢,咁咪扣下期零用錢黎報左名先囉,如果你補左後成績好,高過某分數,我地會比番你.

如果,就係仲係樹hea緊,上星期考完試話過黎搵我請佢鋸扒,到比錢時,我同佢講笑話,多謝晒喎呀仔,呢餐你架啦!

點知佢應得好爽,好呀!快趣用晒的錢,就無錢拎出黎補習.

知道佢考得麻麻但無得迫的betty上

醒目開學勳章

DEAR2B:

好攪笑,呢二個就係我仔女~

呀仔,先頭3點幾,我話我出去驗下對con過期未,如過期又要洗一筆,要慳慳地用錢lu~驗完眼我會去買豬骨煲定靚西洋菜陳腎老火湯比偉哥飲,跟住我返黎整落野,就會洗頭,洗完頭就抽你今日溫習的野黎問,如果答吾出我問題或依依哦哦~

你就每題吾識都抄十次,結果我頭都攪掂晒,問左仍幾次ok!未,見佢而家陣仲係樹博晒老命咁吾知係樹抄乜東東~

問佢攪乜鬼,佢話佢好努力係樹抄緊的好重要架野...

betty

醒目開學勳章

至於呀女,仲勁~

早幾日,十點幾猛叫偉哥比部腦佢用,話12點就截止大學聯招報楝科,死未~

我地問佢點解下下攪到last min,佢就諸多解釋同推說呢說路,果的網成晚都hand,我好頂佢吾順,結果11點55分,比佢攪掂左...

你話係咪吾知佢係咪想死,識佢耐的就比佢的磨攔席激死,樣樣野都攪到趕屎懶尿

投訴加冚旗的betty上

醒目開學勳章

dear all:

午安好~

多謝布媽溫馨提示..

自從上次買左個小型雪藏羊腩煲,食飽飽羊腩仲有個煲黎整煲仔飯,於是我的熱人氣煲保飯就黎料lu~

又因為佢細細個,好輕ke,所以朝早煮完後就立晒返公司,中午開餐餐..

諗起都幾攪笑,一入地鐵車箱,即係索到成浸香噴噴熱辣辣煲仔飯香味

又ok喎,到中午都仲暖暖地

今日食緊排骨臘腸煲仔飯的betty上

醒目開學勳章

DEAR 2B:

吾只煲仔飯同人呀!係連埋地鐵一車車番黎

尋晚仲買埋出晒名的特價煲仔飯豉油.

講起黎都好攪鬼,個煲仔的的色色,煲大半杯米都吾洗5分鐘,朝早煲第一輪比呀女,放落個保暖飯盒樹,2輪我8點煮,810分立晒架餐腳咁腳返工lu~
如果吾係趕時間,我仲想搵的舊報紙or一塊布巾包住佢.

因為我吾係得微波爐,食親就喉嚨戚戚痛,仲有食微波爐無乜益,所以唯有成日搵的保暖方法帶野食.

吾洗每次諗親中午食乜都抓晒頭的betty

醒目開學勳章

DEAR SUM&2B:

係呀!好熱辣架,所以我拎左個好長的環保袋,一入地鐵就成個袋放係地下,返到公司就一掉,掉落櫃桶內,無咁快凍呀馬~

我下次post張相上黎

betty

醒目開學勳章

hihi!all:

晚安~

Lmum:我好小份非屎仆,所以咁遲先覆

betty

醒目開學勳章

ALL:早人呀!

今早又帶左個熱辣辣人氣排骨煲飯,引你地滋味下,你地睇下掂吾掂

醒目開學勳章

dear布媽all:

查實我今早攪左一個咋,因為趕時間,拎到返黎公司雞咁腳用手機影相,可能光線問題,第一張麻麻地,好彩第2張ok喎..

等我有機會換新屋時或整靚間屋時,煮過你地食....而家間屋而殘又舊,吾敢招呼人去坐

betty

醒目開學勳章

dearsmum

betty

流晒口水啦 >>>我地食12點半,仲暖暖地,尋晚又整,即時食,都真係超正...

醒目開學勳章

dear2b:

你當早餐食就非常ok!如當中午,一定要好似我咁,吾怕佢凍左,只係暖暖地

46哥:我係樹密謀緊退休後出黎開間小食店,希望你地到時照顧下我呀!

vivi&all:查實好易整架咋~

我呢個煲勝就勝在吾痴底,好易洗細細個,煮一殼米,緊緊吾瀉咁啦!

你要煮之一晚去街市買定的肉排,記得叫佢砌細細舊,因為如果太大舊驚吾熟呀!番黎拎的豆粉醃味,生油,小許,豉油或者用蒜蓉豆豉,過夜會入味的.

朝早洗一殼米,浸住水約10分鐘,將排骨,臘腸同菜用筷子整齊排在飯面上,然後猛火煲至見出煙,馬上收至最細火,呢段期間如吾熟手,千奇吾好行開,熟手女工除外因為好快會燶,一嗅到燶味就要即刻熄火.

醒目開學勳章

dear2b&all:

今日天x氣朗,不過天氣報告,今晚又

早晨,今日有無人要返工 ? >>>我無洗返工 6點幾已經起身撞鴛鴦,泡制韓國辣肉腸撈麵,跟住煲~~~~~~~~~~~~~~劇,然後睇才華情,再黎係好目訓

今晚拿哥指定項目,打鞭爐

醒目開學勳章

hihi!all:

早上好,人呢~矛晒人

衰鬼2b,獨個獨個黎,係咪要煲仔飯啫,我今日去砌肉掛喎

46哥:

最緊要係早D單聲, 等我送番個花籃賀下你間鋪開張大吉.
>>你真客氣,有你支持,開硬啦!搵間幾十吹,企到我就ok架啦!到時百無了賴,打發時間最好佳選  

betty

醒目開學勳章

dear 2b

Dear Betty
您好健康呀,日日都咁早,我都係 7 點幾起身 <<貢好有人call你?

我都以為自己好健康,我之前係咁猛試的飛蘇試做價,但覺得佢地的手勢吾係好掂,不過上個月搵到間,又吾會點hardsell你買佢地用品或谷你開course,仲係屋企附近公司附近都有店舖添....我呢個醃尖鬼終於搵到間叫做ok手勢,價錢又商宜的飛蘇,仲要係屋企附近有分店,公司附近有正店,正店上次book左老板娘做,我二邊都試過,始終感覺呢邊好的.

終於感覺到個天都對我不薄

上星期五book左屋企附近做,因為佢話第一次試做價hkd150.-包香薰按肩頸同修眉,跟住做就要開十次course價hkd1680.-仲吾送肩頸按摩,修眉.我覺得吾合理,所以打去同北角個老板娘炸形.叫佢同呢邊講,先開5次course,送埋按肩頸同修眉..

佢又鬼咁爽喎,ok!ok!

舒服晒,不過上次試做果時個飛蘇姐姐按到我下顎位話有粒野識走的,叫我睇開醫生睇埋,可能係淋巴塞左...仲有面部有少許水腫,勁吾夠訓,按出好多火....

嘩~係咪年紀大,越來越多野ai~起初以為佢想sale野,不過又無喎...

真係要保重身體囉~

醒目開學勳章

dear2b:

係呀!真架,聽朝點拎比你,我係咪要搵的靚毛巾幫佢保溫,不過建議你最好當早餐食

我剛星期五先飛蘇完咋!隔2個再去
2b:等緊 HB 整既愛心早餐的 2B >>你hb真係正,煮緊愛心早餐,抵讚..

我呢就剛岩好,呀仔買完新鮮茶餐廳熱熱香的菠蘿包,豬尾包同豬屎搶包返黎,配埋我剛撞好的鴛鴦....正

醒目開學勳章

今朝得我地二人係樹唱雙黃

偉哥真攪鬼,成日百無了賴,釣釣下魚打黎,驚晚餐我吾知煮乜,拿你買的菜,買的肉,加埋佢的魚,又一餐啦!

你like煲湯就煲青紅蘿蔔,菜乾or粉葛啦!

嘩~都吾小餸啊!

betty

醒目開學勳章

dear 2b:

我都未有機爆我的噴血辛酸史比煮妹聽~

呢輪同偉哥都係傾緊呀仔學業,早二日做完飛蘇係一x麵樹就up下細細個就出黎做野搵銀擔起頭家,幫呀媽養家,一家六口,就靠我同呀媽一雙手,我同呀哥最大,呀哥就好堅持儲夠錢就夜校轉日校,停止日工,我就好痛苦地,日以繼夜,夜以繼日的,讀書工作,工作讀書的日子.

我的第一份工就係係觀塘名加x大公司做sale,我話比呀仔知,果時媽咪年紀仲細過佢而家,但好生性,好僱住頭家,好知乜野叫做肚餓無飯開的滋味.

朝早9點幾出門口,日企12粒鐘,對腳企到出晒泡,到夜晚收工後,公司關門仲要埋數,如果吾岩數就要賠,埋完數返到屋企,晚晚都約11點幾12點,的數口就由果時練番黎...

呀仔問我,點解10點關門後埋完數,要成12點先返到屋企,觀塘返屋企搭地鐵,乜吾係好快架咋咩,笑到我嚇飯,呀仔,果時邊有地鐵呀!搭小巴已經好威啦!

我果時晚晚收工後等15,16號巴士返屋企,如岩走車,等半粒鐘架....真係好慳架,慳埋慳埋的錢交晒比老媽子....

<<諗起果時都真係超勁,的男人一入店舖,可洗拎軟呎,已經知佢幾吋腰同幾長褲,客人轉頭可以返黎拎改好左長度的褲,的古董收銀機吾會自動同你計找幾銀,要另外同計數機計,的數日就越來越精,查實我讀書時好憎計數,但話齋,你最吾like果咩,就係咁痴住你....>>>>

醒目開學勳章

dear 2b:

講真架,我約8點10係砲台山站喎,咁你咪會遲到囉..衰鬼..

betty

醒目開學勳章

dear2b:

今朝都好曬喎~
乜你講到我貢有魅力啊! 佢係掛住佢地陳氏三寶夜晚餐飯餸啦!

好攪鬼,吾好話比人知,今早佢出門前,吾知係咪,我估咋,佢多年黎身邊同事同朋友都好好架,可能up,乜你個個星期一早出動,你娘子無怨言架咩,你吾洗陪佢同的細路架....

於是,佢今早出門前,做左一樣吾係成日做的動作,真係冧死人架啫..... ,不過好奇怪,我研究過,吾知點要開燈 都吾洗一秒鐘
‹ 上一主題|下一主題