用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 報考幼稚園及已收幼稚園的統計
go

報考幼稚園及已收幼稚園的統計 [複製鏈接]

2007年出生率好高, 不如我地做統計. 睇下每位家長報多少間, 有多少間收左!

已報考KG:16間(有4間無去INTERVIEW)
已收KG:
   0    0    0    0
做父母好要不斷學習, 感覺極像要從新開始讀幼稚園一次--> 小學--> 中學........真是學海無涯.

我報咗10間
有四間收咗:  SC(英普),ST NIC,YORK,崇真(國際部)
有一間未知:  KV
有一間唔收:  GH
有二間冇IN:  SOKA,宣道
有三間未IN:  培正,ST PAUL,協恩....

回覆 2# beansan 的文章

報6間,
in 咗:3間(未有結果)soka,mansung,kv
未in:3間puiching,宣道,禮賢

4 KG
Springview: accept
Dominic S kindergarten: accept
Ming Wai: accept
Victoria: waiting for reply

已報考KG:6間(有2間無去INTERVIEW)
已收KG:SC

醒目開學勳章

已報考KG:3間
已收KG:德信/威廉

後備生:學之園

醒目開學勳章

已報考KG:3間
已收KG:德信/威廉
後備生:學之園

我報咗12間
有5間收咗:  ST NIC, YORK, STAFFORD, YAU YAT CHUEN, ST JOHANNES
有2間未知:  KV, KEEN MIND
有1間WAITING: SC
有3間冇IN: HKPUK, CREATIVE PRIMARY & VICTORIA
有1間未IN: HKPS.

HKPS係咩...?

HKPS = Hong Kong Pre-School (樂基)

我報左5間,
一間收上午,
一間收下午
3間waitting list
原帖由 LITTLESPICY 於 09-11-29 12:46 發表
HKPS = Hong Kong Pre-School (樂基)

我報咗10間
有一間收咗:  YORK
有三間未知:  KV, Keenmind, SN
有二間冇IN:  SOKA,方方

我諗未知都係唔收架啦,我個女係超細B, 好多學校都唔收。York收我個女真係好好彩呀。

我報咗6間
有2間收咗:  SC(CE),YORK
有2間未知:  KV, Munsang
有2間未IN:  培正&宣道 (will not go la)
Waitng: Keen Mind (existing N1 student)

醒目開學勳章

我報左7間
兩間收:聖多馬堂同太陽島
兩間waitiinglist:德貞同又一村
一間唔收:啟思
兩間無見:迦南同祟真

http://hk.myblog.yahoo.com/siuyu_ma

my son is small b 12/07
apply 9 kg

accept: york
waiting :荃浸,荊冕堂,聖母,sc
冇去的:soka,靈糧堂
等緊的: 民生,tt

Accepted: SC, Goodhope, Truelight, Kln Ling Liang Church
Not release result: KV
Would not go to interview: PC
Forget to submit form: St Paul

My girl used cantonese at all interviews

我報咗14間
有三間收咗:  SC(英普),YORK,崇真(國際部)
有三間未知:  KV. MS, KM
有一間WAITING:  九龍塘迦南
有三間冇IN:  SOKA,靈糧堂,又一村,學之園
有一間未IN:  培正
有二間無交表:HKPS, 宣道

我報咗5間
有二間收咗:  SC(英粵),Think
有三間未知:  KV, Victoria, SOKA

報左6間......
兩間收左:TT, Good Hope
一間未知:KV
兩間未in: 培正,SPK
一間唔會去in:大坑真光

報左9間
3間收左: YWCA / 荊冕堂 (青衣)  / TT (主流班)
3間無去IN / 唔會去IN : 民生 / 聖多默(青衣) / 九龍禮賢學校
1間無報名: 宣道
1間等消息: 保良局
2間未IN : 培正 / 元朗KG
url=http://www.TickerFactory.com/]
‹ 上一主題|下一主題