用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中學交流 大埔羅定邦中學 交流區
樓主: helenso
go

大埔羅定邦中學 交流區   [複製鏈接]

pm左比妳!!
繼續努力!!

原帖由 @1314 於 10-12-20 21:01 發表

我下午收到电話,覆我詁'條件不適合'.
我都未同囝囝講唱收,我只係同佢講,3月會考多次,到時睇下收唔收.
MANDY媽,ccn008,其實你地介唔介意pm or 在此post給我囡囡的成績係咪很高,或有其他優點. ...

我都收到電話呀!好開心,一齊做同學

不要灰心,再接再勵!

我都未同囝囝講唱收,我只係同佢講,3月會考多次,到時睇下收唔收.
MANDY媽,ccn008,其實你地介唔介意pm or 在此post給我囡囡的成績係咪很高,或有其他優點. ...

Mandy 媽
你好!!我個大女都係尋日面試,今日下晝收到電話 真係超級開心^^你諗住邊日去註冊呢??thz~
                                                               tomato

halo~你諗住邊日去註冊呢??thz~
原帖由 ccn008 於 10-12-20 16:29 發表
剛收到LTPSS電話, 已收小女, 叫我留意信箱.  

相信你地都好快會有電話, 報告啊!!

halo~呢份係我地家長最好o既x'mas 禮物
好開心~可以一齊做同學~~
merry christmas!!!!!!!!!!!!!!
                    tomato
原帖由 judytocp 於 10-12-20 23:41 發表

唔好灰心呀!!!!同囝囝報面試班攞下經驗,等佢唔好咁驚,你又可以o係屋企扮老師,嘗試用英文同佢講多d,等佢習慣下,努力呀!!!!!!!!!!

Tomato1010
我未知註冊日期喎, 妳已經知道??? 咁妳會邊日去註冊???

原帖由 TOMATO1010 於 10-12-21 01:31 發表
Mandy 媽
你好!!我個大女都係尋日面試,今日下晝收到電話 真係超級開心^^你諗住邊日去註冊呢??thz~
                                                               tomato ...

係呀, 可以一齊做同學.

原帖由 judytocp 於 10-12-20 23:41 發表

MANDY媽,你係咪pm咗一些資料給我,但收不到?
雖然林大輝有很多負面消息,但他爸爸說,不如去試下考.知不知是否很難考?

係呀, 我pm左比妳, 妳收唔到唔緊要啦, 我一陣再send比妳.
如果妳想考其他學校, 妳有無考慮過"沙田培橋"??? 林大輝應該會比較容易入到, 但妳真係唔再搏羅中???

原帖由 @1314 於 10-12-21 09:21 發表
MANDY媽,你係咪pm咗一些資料給我,但收不到?
雖然林大輝有很多負面消息,但他爸爸說,不如去試下考.知不知是否很難考?

PM左你.

原帖由 MANDY媽 於 10-12-21 10:59 發表
係呀, 我pm左比妳, 妳收唔到唔緊要啦, 我一陣再send比妳.
如果妳想考其他學校, 妳有無考慮過"沙田培橋"??? 林大輝應該會比較容易入到, 但妳真係唔再搏羅中???

...

我月頭打過電話去培橋, 問佢地收生資料, 佢地話今年唔收外來中一生啊, 話P.6果批會原校升, 無位WOR.....

回覆 6# MANDY媽 的文章

Mandy媽
學校職員通知我07/01/2011前要到學校辦理有關手續.我諗住過埋個聖誕,應該04/01/2011去註冊^^

我無打過電話去培橋, 只係有人向我提出過可以考慮這中學.

原帖由 ccn008 於 10-12-21 11:54 發表

我月頭打過電話去培橋, 問佢地收生資料, 佢地話今年唔收外來中一生啊, 話P.6果批會原校升, 無位WOR.....

職員無提過註冊日期呀, 只係同我核對左地址, 話會有文件寄比我. 如果07/01/2011前要註冊的話, 我唸我會05/01/2011去註冊.

原帖由 TOMATO1010 於 10-12-21 12:36 發表
Mandy媽
學校職員通知我07/01/2011前要到學校辦理有關手續.我諗住過埋個聖誕,應該04/01/2011去註冊^^

Congratulations!   真替大家開心! 
我book 左1月8 號同個女去open day. 上次佢考琴miss左open day (琴試成績出左都 ),你地會唔會去open day呀?

@1314
唔好試林大輝ah, 我去過open day,主觀覺得唔得.如你小朋友視藝或體藝好就可以, 學術方面, 我怕你讀後會失望.我本身住沙田區,我都唔會考慮呢間. 你試培基(而家仲收表), 黃錦輝好過啦! 

TINGMUM
妳係咪都入左羅中?
另外, 我想問下1月8日的open day同唔同之前的簡介會?

原帖由 TINGMUM 於 10-12-21 14:42 發表
Congratulations!   真替大家開心! 
我book 左1月8 號同個女去open day. 上次佢考琴miss左open day (琴試成績出左都 ),你地會唔會去open day呀?

@1314 ,
唔好試林大輝ah, 我去過open day,主觀覺得唔得.如你小朋友視 ...

咁多位入到羅中的家長,恭喜!!!我地可以成為校友啦!!
@1314-上年我有個朋友考羅中都吾收,跟住佢去考德信收左,如你的小朋友是男仔,你可以試下.

回覆 2# TINGMUM 的文章

你好^^我都book左8/1 information day 呀!! 嗰日14:00-15:00係講座,其餘時間可以參觀學校,有攤位......thz~
‹ 上一主題|下一主題