用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 金巴倫英文幼稚園 Net teacher 教英文?
go

Net teacher 教英文? [複製鏈接]

今日打去sn 問..佢地話一日有大約40分鐘係係net teacher 教英文..其餘有d英文時間係本地老師教!請問有無家張知道係唔係全部有英文既subject都係net teacher 教架?
   0    0    0    0

每日40分鐘的英文堂是net教, 其他科目是本地老師教, 數學也是本地老師教, 但功課是用英文的.

原帖由 winniehobb 於 09-11-30 18:58 發表
今日打去sn 問..佢地話一日有大約40分鐘係係net teacher 教英文..其餘有d英文時間係本地老師教!請問有無家張知道係唔係全部有英文既subject都係net teacher 教架? ...

原帖由 helenli 於 09-12-2 15:51 發表
每日40分鐘的英文堂是net教, 其他科目是本地老師教, 數學也是本地老師教, 但功課是用英文的.

Thanks so much...我想問詳細少少,,因為想俾個女讀!!其他科目是本地老師.佢地係用英文上堂嗎? 

你小朋友係味係sn讀緊呀? 佢地英文ok ma? 我怕本地老師教英文會學壞d發音..Thanks so much!

數學係本地老師教, 但唔係純英語教授, 會以粵語輔助, 功課都係全英.  

我小朋友讀緊k1, 老師話佢英文理解和發音都好好, 佢在家唱很多英文歌, 佢話係班主任教, 我無發現有唔正確的發音.

原帖由 winniehobb 於 09-12-5 01:40 發表

Thanks so much...我想問詳細少少,,因為想俾個女讀!!其他科目是本地老師.佢地係用英文上堂嗎? 

你小朋友係味係sn讀緊呀? 佢地英文ok ma? 我怕本地老師教英文會學壞d發音..Thanks so much! ...

原帖由 helenli 於 09-12-6 01:43 發表
數學係本地老師教, 但唔係純英語教授, 會以粵語輔助, 功課都係全英.  

我小朋友讀緊k1, 老師話佢英文理解和發音都好好, 佢在家唱很多英文歌, 佢話係班主任教, 我無發現有唔正確的發音.

...

Thanks!! 听你咁講, 老師既質素都好好wor!!
‹ 上一主題|下一主題