用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖保祿天主教小學 X'mas party on Dec. 18
go

X'mas party on Dec. 18 [複製鏈接]

個囡話個日要預備小食,但張通告一味講環保,有無mama知道点架? (小食 means : 雞翼, 三文治, 腸仔菠蘿... or 薯片,棉花糖....呢?) thks.
   0    0    0    0

簽名被屏蔽

醒目開學勳章

咦?自己預備小食咁好玩?我地細個讀小學都係一人負責整(其實係阿媽整)一樣跟住帶返學分享。

過往0個两年都係自己帶餐具,然後一人一份大x樂小食;係就係好方便,但係一來唔係好環保(份0野係用外賣盒載住),二來,我家大小姐大鄉里,未食過大x樂,話。。。唔好食。而且比較junk。

自己整,我支持呀。

原帖由 candy_kent 於 09-12-4 17:44 發表

我囡都話要預備小食, 仲話要帶個盒, 叉, spoon咁, 但就無講邊個整邊樣, 我估之後再有通知.

咦!交左$25喎,睇黎都係大X樂 , 是但啦.....班小姐都係玩多食.最緊要佢地開心......Ha....!唔知有無交換禮物呢?

簽名被屏蔽

do the parent need to attend to the school?

also do we need to go to school by ourself? or take the school bus?

簽名被屏蔽

Sorry, I lost the notice from school.  All students should be back at 10.30am and return at 4.30pm?

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

回覆 1# candy_kent 的文章

昨天我睇到個上車時間都嚇一跳 .今日都校車姨姨confirm左,reason 同你所講一樣,聽完你丙之後,我都無野丙lu....心想oooo比多40 分鐘佢地傾下計,玩下啦!

我都問左 nanny bus, 佢話sppc xmas party 年年都係咁, pm class d 同學要早返, 然後接am class d 同學放學

我叫99 帶個女返學算

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

回覆 1# candy_kent 的文章

去戲院睇花鼠俱樂部和叫補習姐姐温習定囉....D功課未開始做呀......

we had Xmas party with her k3 friends...... so happy.   And arranged BBQ on Jan 10 with her K3 friends

But still need to study at least 1-2 hrs a day....

簽名被屏蔽
‹ 上一主題|下一主題