用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 收到創價 rejected letter!!
go

收到創價 rejected letter!! [複製鏈接]

今日收到創價rejected letter...係味即係無希望架啦? rejected 重有無waiting ar?
   0    0    0    0

我都係收到reject letter ar,我諗無得waiting la....

原帖由 winniehobb 於 09-12-4 22:53 發表
今日收到創價rejected letter...係味即係無希望架啦? rejected 重有無waiting ar?

原帖由 pinkyc104 於 09-12-4 23:06 發表
我都係收到reject letter ar,我諗無得waiting la....

ic.ic...算啦..東家唔讀讀西家law..

12/07 BB rejected no hope....

醒目開學勳章

你們幾號in嫁?我28/11in,係唔係無咁快知嫁?
我收到KV 的 waiting list 呀~佢話全部琴日寄出,
但收唔到soka的信,點算呀?

多謝安慰,
但我真係好想知道佢地係用咩標準去收生呢?
當日我好似見工咁呀,剩係家長答問題,又驚答得唔好...
佢地剩係問我個仔一,兩條好簡單嘅問題,(亞仔都全部答啱)咁就話in完,究竟係咪我嘅表現差...而令到亞仔入唔到呢?

原帖由 winniehobb 於 09-12-4 23:12 發表

下....咁快收到rejected letter, 唔好嚇我呀, 你幾時in架?我仲未收到呀, 點算呀, 我個心就黎跳出黎啦!
你試下寫求位信呀, 可能得架!
原帖由 winniehobb 於 09-12-4 22:53 發表

死啦....我都係覺得自己答得唔好呀, 個仔就大部份都答啱, 我諗我都可能唔得啦!
原帖由 pinkyc104 於 09-12-4 23:39 發表
多謝安慰,
佢地剩係問我個仔一,兩條好簡單嘅問題,(亞仔都全部答啱)咁就話in完,究竟係咪我嘅表現差...而令到亞 ...

我係21/11 in ka, 我唔得啫,但都希望幸運之神菤顧你地啦...

原帖由 cyrus-mummy 於 09-12-4 23:57 發表
死啦....我都係覺得自己答得唔好呀, 個仔就大部份都答啱, 我諗我都可能唔得啦!

原帖由 pinkyc104 於 09-12-4 23:39 發表
多謝安慰,
佢地剩係問我個仔一,兩條好簡單嘅問題,(亞仔都全部答啱)咁就話in完,究竟係咪我嘅表現差...而令到亞 ...

佢地都問左我個女成5, 6條問題架, 又叫佢認下d食物, 個女都識做哂!! and then 又問我同老公點解選佢間學校law..同埋問介唔介意下午班..我答唔介意不過最好上午..我都唔知用咩標準去收生!!

我打去問過..佢地話有成3千幾人in..收得240個..我個女係 11/07 細女...都預左無啦..唉~

原帖由 cyrus-mummy 於 09-12-4 23:55 發表
下....咁快收到rejected letter, 唔好嚇我呀, 你幾時in架?我仲未收到呀, 點算呀, 我個心就黎跳出黎啦!
你試下寫求位信呀, 可能得架!

28/11 in..佢地話寄哂信架啦!!你應該好快收到!!
我無求位信sample ar..你有無呀??

有呀!你pm 你的e-mail俾我呀!
原帖由 winniehobb 於 09-12-5 00:44 發表

28/11 in..佢地話寄哂信架啦!!你應該好快收到!!
我無求位信sample ar..你有無呀??

cyrus-mummy

請cherck pm

原帖由 winniehobb 於 09-12-5 00:42 發表

佢地都問左我個女成5, 6條問題架, 又叫佢認下d食物, 個女都識做哂!! and then 又問我同老公點解選佢間學校law..同埋問介唔介意下午班..我答唔介意不過最好上午..我都唔知用咩標準去收生!!

我打去問過..佢地話有成3千幾人in..收得240個.. ...

我女都係11/07月尾出世,都收咗下午班(我prefer),我諗唔係因為細b而唔收,唔好灰心,仲有waiting list ...

原帖由 cyrus-mummy 於 09-12-5 00:52 發表

PM my email to you. Thanks so much!

我都係收倒等第2輪...係咪即係冇機會呀:( ?

有成3000幾人in... 得240個位, 機會率仲低過10份1喎! 10個考生先揀得1個, 我諗其餘無被取錄既9個當中, 一定有些表現好好, 只係因為學位有限! 所以.... 大家都大包圍考好多間, 然後等運到....
我未收到信, 應該聽日收到.

原帖由 winniehobb 於 09-12-5 00:42 發表

我打去問過..佢地話有成3千幾人in..收得240個.. ...

原帖由 cyrus-mummy 於 09-12-5 00:52 發表

你好!我都想要一份用來參考,你可以send埋俾我嗎....
thx

[email protected]

我鐘意你呢句, 東家唔讀讀西家

事實又真係喎, 塞翁失馬, 焉知非福!  記得阿女in的其中一間學校, interview完之後, 個主任同我地d家長講 "如果你的小朋友未被取錄, 唔係代表佢地唔叻, 而係事實上學位真係有限"  好appreciate佢地咁講!

原帖由 winniehobb 於 09-12-4 23:12 發表

醒目開學勳章

可以send埋比我嗎?thx~!
雖然未收到信,但佢果日唔知果條好假的香蕉(死都唔講,因為好假)但老師叫佢講'我鍾意食香蕉',佢又超快急口令講出黎,
比本書佢問'千秋'同'滑梯',佢唔理唔答,一味自己睇書~我諗都係唔得多啦~

[email protected]
‹ 上一主題|下一主題