用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 收到創價 rejected letter!!
樓主: winniehobb
go

收到創價 rejected letter!! [複製鏈接]

其實我都係近呢年先知有創價幼稚園!

回覆 80# HeiJanice 的文章

大部份幼稚園都會採用活動教學,讓幼兒在遊戲中學習,唔會太偏重於學術語文上,唔會強迫太早執筆寫字,個別傳統幼稚園會較注重學術成績,教授程度較深的生字和數學,咁原來小朋友又會適應到。若果打算考私立小學,後者會比較好,容易銜接,因大多數私立小學程度較深,好多時一年級已教二年級課程,若果幼稚園時個底打得唔深,小一就會追得好辛苦,或成績大落後,所以好睇你想安排小朋友條路點走!創價絕對是一間超值抵讀的幼稚園,校舍和老師都好好,評價好高,但課程與同區根德園比,相信後者會較深,因此好多家長打算比小朋友考私校都會揀根德園。

醒目開學勳章

我仔仔係今年畢業生, 剛剛上小一的他適應沒有問題
仲跟得好好

創幼雖然係活動教學, 但係小朋友學術上亦很注重的

**

原帖由 HeiJanice 於 09-12-9 22:49 發表
其實, 好多人話SOKA太重活動教學, 上小學好難適應, 呢啲人係真係搜集過資料還是道聽塗說???
我個仔好慶幸獲取錄, 我個人亦好喜歡這學校, 好希望道聽塗說的人去教育局看看視學報告. ...

‹ 上一主題|下一主題