用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 唔好意思!我想問下創價係咪有錢人讀的學校? ...
go

唔好意思!我想問下創價係咪有錢人讀的學校? [複製鏈接]

唔好意思!我想問下創價係咪有錢人讀的學校?因創價收左我個女,我又只是一個底收入的家庭,請問係咪不適合讀呢? thanks.........
   0    0    0    0

回覆 1# berryme 的文章

當然唔係呀!創價係一間非常好的學校,千萬唔好放棄呀!我囝囝現讀小一,在創價短短三年時間內不知過得幾愉快,當然有些家長比較富裕,但並代表什麼,學校是公平的,放心就小朋友加入創價這個大家庭啦!你日後就會發覺當日選擇係冇錯的。

係呀,而且學校無乜雜費,絕對係一間好學校,校長老師同所有人都好好,我女上左小學,每次返學校童軍佢都好開心!

醒目開學勳章

當然唔係呀!創幼除左可以用學券仲可以申請學費減免架

千萬不要放棄呀!!

**

原帖由 berryme 於 09-12-5 01:40 發表
唔好意思!我想問下創價係咪有錢人讀的學校?因創價收左我個女,我又只是一個底收入的家庭,請問係咪不適合讀呢? thanks.........

醒目開學勳章

係呀,我9月尾時都有問過學校apply減免時,書記姐姐話,下你仲未申請,我話唔知有哩d,上網見到咪問下咩資格先得囉,佢話個個都開學時交晒喇,咁即係有人申請啦,又點會係有錢人學校呢,我係自己湊小朋友返學放學,d家長都好nice架~

原帖由 捷爸 於 09-12-5 10:27 發表
當然唔係呀!創價係一間非常好的學校,千萬唔好放棄呀!我囝囝現讀小一,在創價短短三年時間內不知過得幾愉快,當然有些家長比較富裕,但並代表什麼,學校是公平的,放心就小朋友加入創價這個大家庭啦!你日後就會發覺當日選擇係冇錯的 ...

agree

當然唔係啦! 何以妳會咁諗呢? 創價的學費比出面好多學校便宜, 而且雜費又不多, 是一間絕對不商業化的學校, 不需要好有錢才能夠入讀喎~
好多人都形容它為 "平, 靚, 正" 的~!

而最重要是這真是一間非常好的學校, 我肯定妳女女一定會愛上這間學校的, 千萬不要放棄啊~!

原帖由 berryme 於 09-12-5 01:40 發表

berryme,
創價係一間口碑好的學校, 我個囡讀咗一個月已經說唔想離開創價, 我敢肯定小朋友讀得很開心。

我都好like this school..可惜仍然waiting中各位有經驗既媽咪,你們好,請問你們今年waiting機會大嗎?我知很多人報讀... thanks!

我窮到CC吓,
只係住居屋,
但我哋喺創價讀書既小朋友人窮志不窮,
而且全校上上下下個個每日開心笑,
仲好有禮貌,
呢幾點比金錢更重要呢!

我都係好窮ga~
呢間學校無乜雜費,校長,老師又好
記得係新生家校長會時,校長仲提我地,一定要申請學卷tim~~

歡迎你加入"創價"大家庭~
你千其唔好放棄, 創價真係一間好好既學校,
我都係窮到cc下, 你唔使擔心, 有錢、無錢,
創幼係以人為本, 唔會係錢字行頭, 你放心~

"平, 靚, 正" Strongly agreed!

真係好抵架..生日呀節日呀都唔使交錢,又唔會要你買野返學, 最多都係買個麫包做教材, 學校仲慳過我地D家長呀..放心讀啦..

is that very difficult to join the school??? and is that only have half day class?

有得Waiting即係仲有機會, 上年都係Waiting list 入創價架! 唔好放棄~ ~

原帖由 yimchan 於 10-1-6 12:22 發表
我都好like this school..可惜仍然waiting中各位有經驗既媽咪,你們好,請問你們今年waiting機會大嗎?我知很多人報讀... thanks!

你唔好擔心, 我都好窮又冇錢, 但創價真係一間好好既學校, 老師, 校長都好好, 你千萬不要放棄呀!
‹ 上一主題|下一主題