用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 多謝基督教中心幼稚園
go

多謝基督教中心幼稚園 [複製鏈接]

我仔仔係基督教中心幼稚園上左幾個月N1
有好大進步.從怕事.不望人到今日考K 間間都收

已經有根德園,ST CAT(英普), 祟真(國際), YORK既
OFFER LETTER

知道其他同學都有不錯既OFFER.

多謝中心幼稚園N1既老師,工友同校長.佢地真係好有愛心.
當初我誤打誤撞入到中心幼稚園.而家多謝上天既安排.
多謝老師們.

雖然大家可能覺得我呢個TOPIC好HARD SELL
不過真係出於真心既.
   0    0    0    0

Congratulations, your kid is so smart.

原帖由 Pertra 於 09-12-6 22:04 發表
I have also applied this N1 for my son.
Do you think the interview will be difficult ?

唔算難.
不過聽聞今年係前所未有咁多人申請.
加油!!

想問下, n1 的話, 又多唔多人apply呢?

我想問埋, 幾錢學費一個月呢?

你小朋友有冇坐校車呀? 校車又貴唔貴呢?

搭kcr, 響邊個exit 出會最快到呢??

tks

原帖由 moonychan 於 09-12-7 01:10 發表
想問下, n1 的話, 又多唔多人apply呢?

我想問埋, 幾錢學費一個月呢?

你小朋友有冇坐校車呀? 校車又貴唔貴呢?

搭kcr, 響邊個exit 出會最快到呢??

tks

就係n1多人
學費今年2580
我冇坐校車 何文田坐就660
kcr..你唔好諗行死人

學校好,仲要你小朋友都醒目先得嘅,congratulations呀!

原帖由 abbiemama 於 09-12-7 11:35 發表
學校好,仲要你小朋友都醒目先得嘅,congratulations呀!

我仔仔一d都唔係醒目, 不過係好合作,次次去interview佢都好認真.
而且...我真係做左唔小功夫..

老師都train得佢好好. 8月果時佢仲係唔講野.唔望人
而家識推好chair,見到人人都叫早晨.

本來無打算比bb讀N1, 但今年7月都只係講單字 , Playgroup 個Miss建議上N1.
當時心水的N1已無位, 不過見到中心幼重有位,而且一班只有15小朋友有兩個老師帶, 就決定報.
拒地老師同校長都認真, 有愛心, bb好大進步就吾敢講, 不過講野真係好左, 而且discpline都有改善, 而家個仔都考到吾錯的K1.

PS:我都吾係想hard sale, 只係想表達心裡感受:)

我諗老師梗係鐘意佢合作又受教 :)

原帖由 NICOLE123 於 09-12-7 12:36 發表

我仔仔一d都唔係醒目, 不過係好合作,次次去interview佢都好認真.
而且...我真係做左唔小功夫..

老師都train得佢好好. 8月果時佢仲係唔講野.唔望人
而家識推好chair,見到人人都叫早晨. ...

原帖由 NICOLE123 於 09-12-5 21:40 發表
我仔仔係基督教中心幼稚園上左幾個月N1
有好大進步.從怕事.不望人到今日考K 間間都收

已經有根德園,ST CAT(英普), 祟真(國際), YORK既
OFFER LETTER

知道其他同學都有不錯既OFFER.

多謝中心幼稚園N1既老師,工友同 ...

你好!打擾哂!我個仔係0710細仔,in了好幾間都仲未有學校收的,我都有寄app. from去基督教中心幼稚園暨幼兒園,但仲未in的,我想問一問會in d咩,難唔難,有冇什麼要留意...真是唔該哂你....

原帖由 mosquito_chu 於 09-12-7 19:11 發表

你好!打擾哂!我個仔係0710細仔,in了好幾間都仲未有學校收的,我都有寄app. from去基督教中心幼稚園暨幼兒園,但仲未in的,我想問一問會in d咩,難唔難,有冇什麼要留意...真是唔該哂你.... ...

你in k1? k1好似in完喇.不如你打電話問下學校.
k1 in咩我都唔係好清楚.你出post去幼稚園果邊問下
不過其實來來都係果幾樣, 眼耳口鼻, 香蕉,蘋果,橙, 紅黃藍

唔該你/...

唔好意思,咁我想問下,何解間學校咁好,樓主仍要為孩子選擇九龍塘的名牌學校,是否閣下羊群心態?或許,覺得哪些學校較基督中心幼稚園好得多,大膽說句,你有點自打嘴吧。

樓主都係想俾仔仔一個更好的讀書環境 .有何不妥?!

原帖由 小迪仔 於 09-12-9 22:46 發表
唔好意思,咁我想問下,何解間學校咁好,樓主仍要為孩子選擇九龍塘的名牌學校,是否閣下羊群心態?或許,覺得哪些學校較基督中心幼稚園好得多,大膽說句,你有點自打嘴吧。 ...

可惜, 呢間學校只收九月一日前出世的小朋友, 可能我兩個仔都係個一年的細仔, 所以我個人不喜歡這種講明收大仔的學校

原帖由 kmmum 於 09-12-9 23:22 發表
樓主都係想俾仔仔一個更好的讀書環境 .有何不妥?!

我諗小迪仔都係好奇點解間學校咁好, 樓主都仲要幫小朋友轉校, 我都係一樣想知, 想知係咪名牌學校真係更加好~

原帖由 小迪仔 於 09-12-9 22:46 發表
唔好意思,咁我想問下,何解間學校咁好,樓主仍要為孩子選擇九龍塘的名牌學校,是否閣下羊群心態?或許,覺得哪些學校較基督中心幼稚園好得多,大膽說句,你有點自打嘴吧。 ...

你問得好. 其實佢既n1真係好好..可以幫到小朋友
不過k1我就覺得唔係我杯茶
講真.送得小朋友去九龍塘番學一定有小小要求
如果有更好既. 一定會幫小朋友搵更好.
我知道呢度好多人都討論名校.
咁我自己覺佢中心幼稚園既n1真係好
所以我會係呢度出post
而唔係幼稚園果邊出.
想比機會家長多個選擇

原帖由 im_csb 於 09-12-9 23:30 發表
可惜, 呢間學校只收九月一日前出世的小朋友, 可能我兩個仔都係個一年的細仔, 所以我個人不喜歡這種講明收大仔的學校

是嗎 ?不過我見今年10月左右有都新同學加入 (應該係細仔). <-我講緊n1

我朋友仔仔都係9月之後出生都入左中心.不過唔知今年會唔會太多人改左就唔知喇

謝謝nicole回覆,其實我同樣忙於為孩子尋找幼兒園,囝囝是0108出生,家住沙田,為孩子選擇學校時,確實會受到身邊朋友及網友家長的影響,哈哈,自問是羊群,因我根本就沒有機會及方法接觸區內幼兒園,只是聽別人的意見罷了。所以,聽朋友說,火炭樂基ok,所以都有interview,超勁多人。

另外,丈夫朋友的兒子07年12月尾出生的,可算超...細仔,他同樣考到st. cath k1,相信只要有機會interview,大細仔的機會是相同,視乎孩子的反應及表現,確實有不少學校唔接受細仔交表,其實都幾唔公平,以我所知,樂基及馬鞍山崇真美善會都唔接受8月31日後出生的孩子報名。
‹ 上一主題|下一主題