用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Keenmind vs. Kentville
樓主: Tabobo
go

Keenmind vs. Kentville [複製鏈接]

我估頂多30人一班(兩個老師一班),因為教育局個指引係『由2003/04學年開始幼稚園的師生比例須達至1:15或更低的水平。』... 不過舊年KM超額收多一至兩名學生,俾教育局警告。(好似係個個別上午班級發現超收je, 後尾都安排左d超額學生轉讀pm班)

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 ryany 於 09-12-10 10:50 發表
請問km幾多人一班架. Thanks.

for N1, it's around 26-27
small group of 8-9 kids, 3 groups in a class

醒目開學勳章

Ashley & Ihshih,

你地好...我個女都係pm B 班呀.
你地小朋友返成點樣  ?   

原帖由 ashly11280 於 09-12-10 10:18 發表
我囡囡同你仔仔一班喎~我地無考kv, 覺得比較傳統唔平均, 人又多, 我地著重英文多d, 鐘意km(pm)有外籍班主任, 所以會留番係km

我個女好鐘意返學ar, 成日唱歌(中英普都有), 學咗好多嘢, 個人比未返學前定咗,所以好滿意, k1都留番係km, 咁你女女點ar?

原帖由 babellt 於 10-1-12 10:32 發表

醒目開學勳章

我個女多數唱英文歌, 咩有教唱普通話歌咩?
你個女係咩組呀 ??

原帖由 ashly11280 於 10-1-13 10:44 發表
我個女好鐘意返學ar, 成日唱歌(中英普都有), 學咗好多嘢, 個人比未返學前定咗,所以好滿意, k1都留番係km, 咁你女女點ar?

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 babellt 於 10-1-13 16:08 發表
你個女係咩組呀 ??

am N班都有教pth歌仔呀~

醒目開學勳章

我個仔讀海濱迦南N1都成日唱普通話歌仔,
不過來來去去都係幾首,
我愛爸媽
聖誕快樂
一係就讀1-10囉~
日日午睡同晚上瞓之前一定要拎本書讀,唔讀唔肯瞓!
好像又讀得幾好,唔知轉唔轉去YORK好~!煩~!

有ar有ar, 最明顯聽得出就係"我愛爸媽"個首, 佢仲會自創"我愛vv, 我愛popo" 笑c人~
我個女紅組ar, 面圓圓好cute果個~

原帖由 babellt 於 10-1-13 16:08 發表
你個女係咩組呀 ??

醒目開學勳章

我我仔係藍組(AM),你係唔係成日去影視會,細細粒果個呀?

原帖由 babellt 於 10-1-12 10:32 發表

Hi
Ashely , Ihshih, Babellt 我囝囝又係KM (N1BP), 妳地好!

醒目開學勳章

你地去唔去3月5日picnic ???
到時要相認......

原帖由 Dorisdoris 於 10-1-17 10:19 發表

Hi
Ashely , Ihshih, Babellt 我囝囝又係KM (N1BP), 妳地好!

醒目開學勳章

我愛爸媽...??? 等我明天問下個女先..
近排佢成日唱 "peek-a-poo".

原帖由 ashly11280 於 10-1-14 10:26 發表
有ar有ar, 最明顯聽得出就係"我愛爸媽"個首, 佢仲會自創"我愛vv, 我愛popo" 笑c人~
我個女紅組ar, 面圓圓好cute果個~

會去呀~因為未去過
到時好多人點相認呀?? kekeke

原帖由 babellt 於 10-1-21 00:19 發表
你地去唔去3月5日picnic ???
到時要相認......

halo ar~ Doris

原帖由 Dorisdoris 於 10-1-17 10:19 發表

Hi

Hi,
May I ask what the difference between KM am class and KM pm class? I browse KM website there are Chinese, English and International classes. What are the differences?

And is there any difference between KV am class and KV pm class?
Thx.

原帖由 muibaby 於 09-12-9 22:41 發表
my friend's daughter is studying at KV and he told me that more than 30 children per class with 2 teachers only...

但我聽朋友講, 好似KM都係

其實我淨係知 KV 出名, 其他我都唔知. 但我 FRIEND 個仔讀呢間 K1., 佢話學校冇 Net. & PTH, 所以佢諗住同個細囡報 HK PRESCHOOL. 我同佢講在網上都睇過吓 HKPS D 人話每方面都好平均. 唔會著重一方. 不過佢話比我聽 hkps 好似唔收佢個囡. 咁我問佢會唔會比細囡讀 KV, 佢話會去耀中喎!!

KM K3 PM 班今年20人一班
原帖由 26mrsleung 於 10-1-22 00:36 發表

但我聽朋友講, 好似KM都係

原帖由 ashly11280 於 10-1-21 10:32 發表
會去呀~因為未去過
到時好多人點相認呀?? kekeke

去呀!
woo!仲有運動會呀!
認吓穿咩衫 & pm detail

Tabobo, pls check PM
‹ 上一主題|下一主題