用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 音小都幾好!!!!
樓主: mcheung1
go

音小都幾好!!!! [複製鏈接]

在另一些post看到品評音小的教學...請問你們會comment音小是傳統or活動教學?定還是由其獨特的處理?

我小兒現在的kinder不是勁谷的那種,但有小谷的,老師門很有愛心的但不放縱,亦很緊張小朋友管教,但不是那種鬧鬧打打的方法...所以小兒讀得開心學習也很不錯...不知形容這類學校為傳統or活動教學...

小兒有很愛音樂...要替他找小學,現在開始做資料搜集經已恨頭痛...不知道音小適合小兒與否...
Music is my Life, my Love, my Everything,

thanks...kathylo

我實在想找中間路線的學校既不"hea"又不勁谷,既有愛心但也有適量嚴謹管教...看來音小算是適合呢!

原帖由 kathylo 於 10-1-8 14:16 發表

係佢地的小一入學簡介會裡沒有提到佢地是活動教學, 而我識一些音小的老師, 佢地話唔係活動教學, 亦唔會好似出面的傳統小學咁一味push學生的成績, 佢地係跟足教統局的課程去教, 唔會教快半個甚至一個學年, 而且高小 ...
Music is my Life, my Love, my Everything,
‹ 上一主題|下一主題