用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 10間英中要降呢開中文班
go

10間英中要降呢開中文班 [複製鏈接]

原帖由 iantsang 於 09-12-16 00:22 發表
It won't happen like this.  It is using past two years (ONLY!!!) data as a basis to characterized these current EMI schools.  So if they are unlucky in any one of the past two years, then they will ne ...

eeeee...即系會唔會出現...呢兩年用中文...過多兩年既c弟用英文...又兩年..又中文.....搞搞下一間學校入面咪有d科又中又英....唔會卦...咁搞野......

原帖由 smalle 於 09-12-16 17:40 發表
如果係咁真係好混亂喎...但我諗降左呢就好難升返~~

咁又系...唔系炒股,低買高沽...正所謂一沉百..嗯嗯..哦.....明啦....好多人都未必搏......

原帖由 Tommy 於 09-12-17 20:02 發表

愈來愈多「呢」,真係睇到頭暈!

英中有「純英英中」、「主科英中」,「降呢英中」。

中中有「升呢(英)中」、「英、數、科英教中中」、「扮有英文班中中」、「老實中中」、「不得不老老實實的中中」。

咁唔該蘋果、東方 ...

佢地可能有時仲"朦"過我地.  純英英中最容易明, 主科英中同降呢英中就好似好難分.
‹ 上一主題|下一主題