用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 陳守仁vs德雅vs九龍塘小學 點選
go

陳守仁vs德雅vs九龍塘小學 點選 [複製鏈接]

各位:
陳守仁vs德雅vs九龍塘小學
我的是囡囡, 請問各位可否給予意見!!!   
   0    0    0    0

女仔讀德雅唔錯呀!

原帖由 f0569 於 09-12-15 12:09 發表
各位:

樓主,

你咪已經開咗另一TOPIC囉, 又重複一次! 就係頁二之嗎?
你自己都話你女女喜歡從遊戲中學習, 所以選陳守仁嗎?

http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=2176730&extra=page%3D2

醒目開學勳章

de..........

原帖由 毅媽咪 於 09-12-18 22:51 發表

樓主,

你咪已經開咗另一TOPIC囉, 又重複一次! 就係頁二之嗎?
你自己都話你女女喜歡從遊戲中學習, 所以選陳守仁嗎?

http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=2176730&extra=page%3D2 ...
邊解要問來問去?

問來問去唔係咁盞鬼架咋,亞媽教落話齋,一個人兩條心唔係多。呢度好多媽媽爸爸有 vested interest, 分分鐘放流料、落山埃,等你一路好走,冷手執個熱煎堆都唔定架。當然喇,亦唔排除會有人自問自答黎造市o既,係人係鬼抑或係無間道,真係呃晒。我呢幾句係 generally speaking o既勸世文, 唔係o係度單單打打呀,不喜勿插呀。
如得其情,則哀矜而勿喜。

尋找「閃光點」,努力不懈,堅毅不屈,機會總是留給有準備的人。
但是,有準備不一定能找緊機會,因為....
命運就是這樣的敲門。
要找緊機會,就要戰勝自己和戰勝命運。
遇到逆境,堅持,不要放棄。
黑暗是可怕的,極難耐的.....
但是,渡過了黑暗,不就是黎明了嗎 ?!

I thought it's Shum Shui Po District.

原帖由 goodmama2003 於 09-12-20 01:17 發表
德雅校网是黃大仙區.

If I were you, I would choose Kowloon Tong Primary as the first choice, second would be
陳守仁and the third one would be德雅.  the secondary school district of KTP is the best among three schools.  I hope this mail would not be too late!

原帖由 f0569 於 09-12-15 12:09 發表
各位:

九龍塘小學 / 陳守仁
‹ 上一主題|下一主題