用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 決定唔到..可唔可以比小小意見
樓主: NICOLE123
go

決定唔到..可唔可以比小小意見 [複製鏈接]

ABC-Family,
My younger son is also studying at Centre Nursery but he's in pm session.

Let me try to answer your queries:
Teachers & ee --->>> nice and patient
syllabus -->> difficult than Yew Chung (my elder son studied its pn class before)
school environment -->> you will know that at interview.  Having said that, it is not too bad comparing with Yew Chung and KV.

回覆 2# ABC-Family 的文章

I think 中心 is not bad.  My nephew studying K3 there now and just got accepted by DBS.

原帖由 ABC-Family 於 09-12-20 01:10 發表
NICOLE123,

Hollo...我係談幼兒園有問過你野...但你無答到我野...我想你一定少左係果邊出現啦...heehee...其實有d野想請問你...基督教中心我都有到報N1...但好少人提呢間學校...不過見你讚間學校老師好...所以我都 ...

哈哈. SORRY無去睇你既POST
其實都好似2LING咁講啦.老師,校友,校長都好好.而且N1 係1:7 老師,可以好細心教小朋友.
有2位NET 老師 2位普通話老師
而家每2星期學認一個英文字母同一個中文字
校舍真係舊.比唔上好多九龍塘既學校
不過係整潔同安全.
K1至K3我不比意見了.因為我仔仔都只係讀N1 唔想講D我唔清楚既野.

原帖由 ABC-Family 於 09-12-20 01:10 發表
NICOLE123,

Hollo...我係談幼兒園有問過你野...但你無答到我野...我想你一定少左係果邊出現啦...heehee...其實有d野想請問你...基督教中心我都有到報N1...但好少人提呢間學校...不過見你讚間學校老師好...所以我都 ...

琴日答左你.不過bk short左無哂
中心老師,校工,同校長都好有愛心n1 1:7 老師可以好細心照顧所有小朋友 有2個外籍老師1個普通話老師
校舍一定唔及九龍塘好多既k新 係舊小小
不過整潔同安全
課程: n1 2星期學認一個中文一個英文字
k1 至k3我唔比意見.因為我唔清楚

多謝晒大家, 不過BK SHORT左, 唔見左d留言...

我相信我應該都會照去interview, 當睇下間學校既環境, 同埋買多份保險...

原帖由 NICOLE123 於 09-12-21 09:50 發表

中心老師,校工,同校長都好有愛心n1 1:7 老師可以好細心照顧所有小朋友 有2個外籍老師1個普通話老師
不過整潔同安全
課程: n1 2星期學認一個 ...

NICOLE123 ,

你係咪決定左會入kv呢?同我一樣偏好谷既學校??

原帖由 NICOLE123 於 09-12-21 09:50 發表

不過整潔同安全
課程: n1 2星期學認一個 ...

20分唔係好保險, 因為你果間母校有宗教背景, 係多左人爭.
KV考到好直資機會都大好多.  

原帖由 NICOLE123 於 09-12-19 18:25 發表
最後都係去比左錢...老公想我安心D
不過再睇番母校同聖方濟各既升中派位
我再相信我應該比仔仔去KV
‹ 上一主題|下一主題