用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇報左綠楊新村N1已收取目錄信? Tks.
樓主: BabyQQ~
go

有冇報左綠楊新村N1已收取目錄信? Tks. [複製鏈接]

原帖由 siupp 於 10-1-2 17:12 發表

我都有迦南/ 方方/ 綠楊 全報pm class 都收左, 我只交了 方方留位費, 請問綠楊程度高d 定係方方呢?

綠楊錄取通知裏面提到佢地新請咗好多外籍老師,又提倡小組教學,仲話好大機會可以one on one...講到好似好吸引.去interview當日,我都真係見到好多老師(好多外籍老師),同埋學校安排各方面都有系統,相比起聖文嘉同迦南(我只in咗呢幾間),綠楊俾我感覺係最好.但好可惜,佢收咗我地PM,我又要考慮埋小朋友作息,真係頭痛.

至於方方,我都想聽下其他家長嘅意見.

原帖由 fabulous 於 10-1-2 11:42 發表
剛剛打電話到綠楊詢問有關費用問題,現報告一下:
每月學費$3,100 X 12; 另支付$400購買10本英文書, 校服和書包由學校提供,大約6月份會收到學校的領取通知。 ...

請問你知唔知綠楊N1有幾多學生?同埋上下午班分別有幾班?我都好希望可以轉AM.

我仔仔收咗啦,不過學費好貴,所以唔會讀啦!!

我都係煩緊你所煩的問題, 綠楊pm 收左, 但我自己想 am , am 對 bb 作息好好多, 日後讀 k1, 或小學都好 d , 時間handle 得好 d , 我 request緊轉 am , 但我覺得機會應該好微

原帖由 Ines_B 於 10-1-6 06:36 PM 發表

綠楊錄取通知裏面提到佢地新請咗好多外籍老師,又提倡小組教學,仲話好大機會可以one on one...講到好似好吸引.去interview當日,我都真係見到好多老師(好多外籍老師),同埋學校安排各方面都有系統,相比起聖文嘉同迦南 ...

原帖由 littlegracehk 於 10-1-13 10:11 發表
我都係煩緊你所煩的問題, 綠楊pm 收左, 但我自己想 am , am 對 bb 作息好好多, 日後讀 k1, 或小學都好 d , 時間handle 得好 d , 我 request緊轉 am , 但我覺得機會應該好微

...

轉AM我排到第50幾啊,我諗我機會仲微.

綠楊同方方,,我仲頭痛緊!

請問如果綠楊N1 上午班同救世軍幼兒園全日校你們會點撿呀

呢兩間完全唔同既野喎.....
我個人覺得如果細女就唔好讀全日怕會冇安全感同易病, 大女就冇所謂啦.

好奇問下點解喜歡救世軍全日校呢? 在職冇人湊定係鐘意佢教學方式? 因為其他人提醒我都好早報左救世軍全日校, 今年n1冇份啦,下年k1應該排到, 反而我仲有d後悔當時唔報吳國偉. 因為吳國偉5日都有外籍老師上英文堂, 其他教學方式又一樣... 好想知全日校有咩咁吸引~

好似迦南名氣大d, 小學派位好d

因為好多人話我知, 呢間好難入, 都幾好, 而且教學方針都唔錯, 唯一擔憂的是怕英文程度差, 到時真要去敲門時, 會唔會唔夠競爭力, 綠楊都收佐, 但係之前個單風波後, 好多人話差佐, 又有點心大心細, 唉, 頭痛中...

吳國偉唔同幼兒園, 先到先得, 你而家報都來得及, 佢地係in晒的人先撿, 不按先後次序.

伽南派位多派邊呀?

原帖由 cheungbaby 於 10-1-22 00:03 發表
呢兩間完全唔同既野喎.....
我個人覺得如果細女就唔好讀全日怕會冇安全感同易病, 大女就冇所謂啦.

好奇問下點解喜歡救世軍全日校呢? 在職冇人湊定係鐘意佢教學方式? 因為其他人提醒我都好早報左救世軍全日校, 今年 ...

Hello! 各位好,
我幫仔仔報左荃灣海濱迦南, 收左佢讀 PM, 因 AM 無晒位, 請問媽媽知呢間分校好唔好呢? 同埋小一派位通常派邊幾間小學呢?
我上年先搬黎荃灣住所以唔係好知道有邊間
幼兒同小學好.

Thanks!

我仔仔10月4日出世...海濱加南我第1日(報名開始日)未開門...已等開門第1個交報名表...但IN完都係收信話"後備" ...都唔知點解? 對校方好失望...都唔知佢點評估? interview 有無點問野...好普通平時邊個湊...what child like to eat and play? that's only this question....why?

諗咗幾個月,最後都係決定註冊迦南,有學劵會比較輕鬆...不過,K1我地都會再報其它學校試下,各位媽咪會唔會再報其它學校啊?我係新手荃灣媽媽,都唔知邊D幼稚園會比較好,請分享~
‹ 上一主題|下一主題