用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際英文幼稚園 St. Catherine Waiting List
go

St. Catherine Waiting List [複製鏈接]

我都一樣, 仔仔讀緊lower, 阿妹on waiting list, 已交求位信,都係冇回覆,最慘係我傻到只係幫個女報了呢一間... ...

原帖由 cc101788 於 10-1-18 15:50 發表
我大兒子是舊生, 細仔收 Waiting List 後已寄求位信, 但到現在仍未收到其他家長所說的回覆信.... 那是不是連希望都唔會有呢?  

有無相同的家長呢? 點解有人收到, 有人卻收不到? ...
感謝主

可能當年囝囝好順利入咗, 令我好天真以為阿妹會入同一間學校, 到收到WAITING 信時先知大件事.
咁你有沒有後路?我的唯一選擇係比個囡係讀緊PN的學校直升上去.好在有得直升, 如果唔係書都冇得讀...

原帖由 cc101788 於 10-1-18 17:12 發表
我都係只報根德和St. Cat!
感謝主

思前想後都報了YORK,要IN 了先知收唔收, 如果我冇記錯你和我一樣有Cannan在手, 對嗎?
唔知YORK今年學費幾多, 很多人說他商業化, 不過教英文是不俗的.學校亦很漂亮...
同時我亦好想了解Cannan由K1開始的教英文方法和今年的升小一成績....
如果你仍在考慮cannan 及york二選一,我有朋友的朋友的兒子在york 的k3, 她有一點意見, 你要我pm 你嗎?

原帖由 sfplam 於 10-1-20 16:51 發表
My case is same to you, my son is studying K3 in St. Cat and I think my daughter will have an offer too... There are quite a lot of sibling failed...  No choice, urgently applied York and got an offer ...
感謝主
‹ 上一主題|下一主題