用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 將軍澳區英文幼稚園
go

將軍澳區英文幼稚園 [複製鏈接]

請問將軍澳區邊間幼稚園既英文是最好既呢?因為本身英文唔叻,又唔想阿女跨區返幼稚園,請比d意見.
   0    0    0    0

好似坑口的翠茵 & 綠茵

Greenfield Namfung Hang Hau is quite good, my son is studying there at Nursery.

原帖由 ggoo 於 10-1-13 15:42 發表
請問將軍澳區邊間幼稚園既英文是最好既呢?因為本身英文唔叻,又唔想阿女跨區返幼稚園,請比d意見.

坑口翠茵

唔該你地既意見.我打電話問著翠茵K2 FULL著,冇得插班,剩返德寶同綠茵有位,以前德寶幾好,但最近呢一年網上既口碑差著好多,綠茵又少人講,唔知你地覺得兩間邊間好D呢?好矛盾.唔該你地比D意見.

綠茵! 綠茵and 翠茵 is under the same group... why not try Po Lam翠茵

My son is studying in Greenville N1 now and their teachers are very good indeed with passion to teach.  I went to their Christmas school performance and their upper form students speak very fluent English (international class)

因為由我屋企去寶琳要坐MTR,交通冇咁方便,所以剩返綠茵,坑口翠茵同德寶比我揀,而坑口既翠茵就FULL著,最後只有德寶同綠茵比我揀,德寶就近D,本來我都幾鍾意,唯一缺點就是佢最近既口碑差著,有唔少人退學,所以依家仲心大心細.

原帖由 maewmaew 於 10-1-19 21:11 發表
綠茵! 綠茵and 翠茵 is under the same group... why not try Po Lam翠茵

醒目開學勳章

我囡囡現在都係綠茵讀緊pn,以前就係德寶上playgroup。
我覺得如果係德寶 Miss Lauren 或 Miss Lora做班主任,我一定會俾囡囡返德寶。
可能太多人講綠茵點好點好,搞到pn開咗4班,有d連課室都無,要用板間開playgroud來做課室。老師又好似好忙,無交通告都無人理,功課唔交又無人理,無返3日學又無人理,茶點食左d乜又唔知,只可以係每星期派既手冊睇到學校教左d乜,但囡囡既表現係點又無講。

原帖由 ggoo 於 10-1-20 14:08 發表
因為由我屋企去寶琳要坐MTR,交通冇咁方便,所以剩返綠茵,坑口翠茵同德寶比我揀,而坑口既翠茵就FULL著,最後只有德寶同綠茵比我揀,德寶就近D,本來我都幾鍾意,唯一缺點就是佢最近既口碑差著,有唔少人退學,所以依家仲心大 ...

德寶有兩間, 口碑差果間好似係寶盈果間. 我都有同囡囡報富康果間. 有朋友係做老師(在將軍澳某幼稚園), 佢叫我如考德寶就揀富康果間,係好 D 的. 呀囡 IN 咗都收咗. 但我最終放棄咗. 因我本身係揀全日, 諗吓要$4000 一個月,不如出去九龍塘搵吓.  FINAL St. Cat 都收咗.
‹ 上一主題|下一主題