用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 91區小學排名
go

91區小學排名 [複製鏈接]

回覆 1# Jocheng 的文章

hi, jocheng
我個女同你小朋友都好像,我的排行如下比d意見呀!!
1) 沙呂
2) 蕭漢森
3) 胡上
其他比D意見呀!!

其實我首輪入表"培基"但衰在....
另外這三間是我較心儀
正如你所講再擺佢"培基"排 第1/2/3志願, 又好鬼危險,
因阿女唔係讀沙田區幼稚園所以老師又比唔到意見,好煩呀!!

原帖由 叉雞飯 於 10-1-15 12:53 發表
胡上放第3 ?  
個人覺得保記小學好谷, 蕭小會唔會谷谷地 ? 我喜歡梁小多d, 朋友的2個係樹讀, 都覺得好開心.

我老公都話2nd round 簡佢"培基"1st
阿女屬活潑好動, 麻麻地肯做功課,不專心...總是覺得佢麻麻地: (
請教91區中16間怎排好??

回覆 1# slau 的文章

hihi everybody 同老公傾完我地1-5位如下各位媽咪比d意見呀....
1) 培基
2) 胡上
3) 蕭小
4) 梁小
5) 朱小

原帖由 slau 於 10-1-19 12:30 發表
正考慮二/三位學校...
梁小及蕭小無論在校風, 成績,學生品格上那間比較優勝?
請各家長賜教

本人覺得其實梁小較高一線,但蕭小較合適小女故我先排蕭小

原帖由 eeec6 於 10-1-19 10:19 發表

係丫, 個時我第一次自行分配個時交表比朱小,個位老師都話我地揀返佢第一志願,叩門先會見你,所以而家一定要揀朱小第一位。

另想請問大家知唔知胡上你乙明村個間還是第一城得寶街個間, 同埋上午校好D定下午校好D呢? ...

胡上 = 第一城
胡下 = 乙明
大多數人話胡上好d呀!!

原帖由 叉雞飯 於 10-1-19 14:25 發表
朱小排第5, 機會= 0 , 我會再放佢後d算, 唔好晒左個好位, 我想我會排番循道上來
我個人就like 梁小so
1)培 2) 胡上 3 ) 梁小 4)蕭小 5)循道

循道好咩?現我放佢向第9呀....你首倫入在邊呀??

原帖由 叉雞飯 於 10-1-19 14:25 發表
朱小排第5, 機會= 0 , 我會再放佢後d算, 唔好晒左個好位, 我想我會排番循道上來
我個人就like 梁小so
1)培 2) 胡上 3 ) 梁小 4)蕭小 5)循道

今年胡上轉全日, 一定睇高一線, 放佢第1的人也大有人在, 以上排法, 係進 ...

** 因為我不太認識沙田的小學, frist round 已錯(實在太熱門),但佢始終是好學校現唯有博一博

原帖由 bonniebee 於 10-1-19 15:05 發表
我是培基四年級家長,我認為培基d老師較懶,連功課都懶出,懶改,由九月至今,英作只作得兩份,(十月頭和十二月初)至今仍未批改!! 大半年中英數科加埋的工作紙不足2cm !!

唸住讀培基必須願意自己教課文及追課程,否則必墊底!!我一 ...

好驚呀!!!今晚同老公傾傾先.....

原帖由 叉雞飯 於 10-1-19 15:15 發表
傻啦, 計% 架麻, 沙呂多位, 爭的人也遠教爭朱小的多, 畢竟名氣大麻
為您的朱小堅持信念, 滿有信心吧

有無人可講講"培基"呀???
‹ 上一主題|下一主題