用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 91區小學排名
樓主: Jocheng
go

91區小學排名 [複製鏈接]

醒目開學勳章

好大可能佢呃你啦!
齋睇梁少仲有 89 個位,就知第一 round 未收足生啦,
又點可能入唔到呀! 如果佢1st round 真係派唔到,
依家應該好忙咁排緊位喎!

原帖由 叉雞飯 於 10-1-22 14:54 發表
1st round 我身邊有人15分入左梁小, 有人15分唔入, o廿係咪佢唔用晒d位, 定係我fd 呃我其實佢唔係用15分梁入左另一d hit 爆就不得而知, hehe 我呢個fd 都成日呃我架喇

...

醒目開學勳章

e...我12點幾差唔多1點去到, 無乜人喎!
勁快趣又舒服呀!

原帖由 eeec6 於 10-1-23 22:39 發表

我今天2:00左右去遞表, 都係好多人呀, 我都希望大家入到心水既學校啦....

醒目開學勳章

我都預祝大家既寶貝入到自己心儀既小學呀!

叉雞飯,  有咩叩門策略呀?
講下幾時同太約要點準備啦!

醒目開學勳章

咁即係同考私小差唔多, 咁攞番考私小果份改下咪得囉!
不過希望我用唔著啦!

原帖由 叉雞飯 於 10-1-25 12:26 發表
雖然我唔洗叩門, 但係我1st round 交表前已準備好晒叩門同profoilio
其實係我聽的小一講坐裡所聽到的info, 真係對叩門有用過頭2round, 1, 了解校長大約係行邊套, 該校大約課程同宗旨, 最重要係我一定會比小女係代表 ...

醒目開學勳章

我心情就仲未係好緊張, 只為呢幾日打定去d學校問定叩門程序, 做定準備.

我只希望派到心儀, 就唔駛再走來去叩門咁煩囉!

醒目開學勳章

原帖由 DD仔 於 10-6-2 18:04 發表
you mean pooi kei and chu primary will offer interview even if they are not put as No.1 Choice?

培基只要你入表佢都會比你 in, 不過佢地都會睇誠意.
而朱小講明係91網就要111, 如果唔係該網就要 11,
先會比你 in
‹ 上一主題|下一主題