用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 91區小學排名
樓主: Jocheng
go

91區小學排名 [複製鏈接]

原帖由 slau 於 10-1-22 14:44 發表
我都想知, 老公很喜歡梁小,我就15/16,唔知蕭小or梁小....我知道各有各好,但老實有o的擔心梁小第一round禁小人....連返工也心中只有兩間學校in my mind

我小朋友唔係讀黎兩間, 咁啱住隔離屋個mami又係問我同一問題, 佢再加埋朱小來問, 我話好易揀, 你睇三間升中派位成績就知點揀, 黎個數據係好重要嘅指標. 要注意, 係睇邊間小學入邊啲中學嘅人多, 唔係睇"升英中率"呀.

路程遠近也是個重要的考慮因素.

原帖由 slau 於 10-1-22 18:39 發表
我就是擔心這點,雖然梁小有50幾%,但好似是一些一般英中 (Sorry, please correct me if I am wrong), 蕭小是低o的, 但至少有幾個入到呂中

曾記係沙田成績最top的中學, 梁小入嘅中學比其他小學好得多.

原帖由 IMAX 於 10-1-28 21:31 發表

其實好多讀到 f.2 , f.3得唔係好好咋   

小學的老師比意見好唔夠 . 佢地都係有的駁 .

比 10+ 學生去到又如何 . 得幾個上 f.6

如果10 幾去蘇浙, 而又個個上 到 f.6 就好好咯.

收料話去郭得勝都係麻麻 ...

你有所不知, 宜加行334, 個個都有得上F6架.
你收到料有冇話其他小學去曾記呂記讀得好掂架?
‹ 上一主題|下一主題