用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港培正小學(幼稚園部) 等呀等..培正呢個星期六會知
go

等呀等..培正呢個星期六會知 [複製鏈接]

你囝囝一定得, Good Luck

唔駛咁緊張啦, 最緊要係你囝囝不斷有進步, 到最後真係入唔到PC, 可能無緣. 又唔係囝囝唔叻叻. 入唔到, 都唔駛咁失望.

經過之前幾個月既面試, 無人知學校想收咩人. 隨緣啦!

原帖由 NICOLE123 於 10-1-18 11:09 發表

你地唔好成日咁講啦.....一陣會加倍我既失望..
不過最近上香兒既堂.我發覺佢比我心目中進步好多

朋友成日話.叻既小朋友自己會叻..唔洗太擔心

唔等都等到依傢, 過埋今個星期, 先再慢慢諗. 反正, 你都交左咁多間, 咩類型都有. 梗有一間岩你個囝囝.

原帖由 NICOLE123 於 10-1-18 16:29 發表

其實我仲有st cat offer架..不過無比到留位費
呢排我同個仔上香兒既堂..好多家長知我放棄st cat都 O哂咀
我再講可能讀pc 唔讀kv 佢又再O咀
攪到我唔知點好...
而且上左香兒2堂發覺個仔既另一面...我而家都唔知點好

...

你可以寫信俾學校, 通知佢地放棄個學位. 但我相信大部份既學校點都會等到4-6月交大訂之後, 先會通知waiting list既家長.

不如大家等d學校出晒result之後, 攪個forum係各校交大訂既時間表, 咁waiting list既家長就知自己心儀既學校大約幾時先會通知大家.

原帖由 queen_sze 於 10-1-19 10:51 發表
其實,當大家決定咗讀邊一間k1, 可唔可以寫信或用什麼方法告知已交留位費,又決定唔讀的學校呀?
因為仲有好多媽媽等緊waiting list~
thx~!

Nicole, 講下講下, 話咁快聽日就星期四, 我諗你地都好快就放榜...可能聽日都會開始有人收到result.

香港係唔可以網上直接訂巧虎, 只可以用fax.

credit card

係寄到你府上簽收, PM條LINK俾你.

原帖由 NICOLE123 於 10-1-21 11:32 發表

點比錢架 ?佢地送到hk 屋企 ?
‹ 上一主題|下一主題