用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 結果: 迦南1月30日interview
go

結果: 迦南1月30日interview [複製鏈接]

我有朋友的女兒在那裡上playgp的, 她說今日有位老師同佢地講, 會分批寄出30號interview的信, 最快一批會係後日(4號)寄出, 如收, 就要10號去交留位費...

你地各位媽咪要留意啦!!
   0    0    0    0

下 ? 我去interview時老師明明話2月26日寄出ger...咁快?

係呀, 我朋友話最快一批會後日出, 但會有另一批係26號前才寄..

結果: 迦南1月30日interview

請問係咪取錄, 先會有信 & 會在4號寄出咖?
咁點解要分兩次寄出呢?

TKS

迦南如果收你們的孩子,
你們是否去讀呢?
另外,
聽說迦南有些辦得好,
有些辦得不好,
有沒有家長可給些意見?
謝謝!

我都想知呀....九龍塘啟思已收了阿b讀pm...如果迦南收都唔識點選好...有冇媽咪分享下?

不過九龍塘呢間應該唔會太差....我地返緊佢的playgroup都覺得唔錯.....好多時返playgroup的時候(Sat)見到佢地d老師(應該係正式kindergarten的老師)在另一個課室上group training...好投入....證明佢地應該都幾著重老師培訓ger....

原帖由 angelcambo 於 10-2-2 23:26 發表
請問係咪取錄, 先會有信 & 會在4號寄出咖?
咁點解要分兩次寄出呢?

TKS

我朋友話就算唔收或waiting都會有信, 佢話今日再問老師, 因為佢地in完之後都初步計好左分, 知道會收那些學生, 咁學校就決定早d出信比呢批學生先...

即係send 第一批信, 如果有人唔交留位費, 26號會send 第二批.

原帖由 EggEgg08 於 10-2-3 09:40 發表
不過九龍塘呢間應該唔會太差....我地返緊佢的playgroup都覺得唔錯.....好多時返playgroup的時候(Sat)見到佢地d老師(應該係正式kindergarten的老師)在另一個課室上group training...好投入....證明佢地應該都幾著重老 ...

啱啱睇到你既post,我都想分享下 !!
我個女而家讀緊N1,我覺得老師都幾好呀~~
老師都好有愛心,咁啱好彩遇到好有experience既班主任Ms Chan and Ms Chiu;返唔夠一個月,差不多成個幼兒園D老師,aunties都記得我個女個名.
一返學,響門口,未入去已經有老師不斷叫,嘉嘉....嘉嘉...嘉到入左學校(嘉嘉係我個女個名),學校有幾STEPS樓梯,老師會扶個女入去,有時急趕D,會抱我個女上樓梯,有時,老公車個女到門口,老師都會幫手抱佢落車,接佢返學~~
有時老師會叫我個女錫佢地添!!
我個女初頭唔係好想返學,而家已經好中意返學喇~~

個個星期,個女都會帶一個幾靚既手工返來比我睇,有D好攪笑既...例如:紙做既火鍋爐...
不過,下年會轉校,真係好唔捨得~~
係唔係覺得我咁中意,點解要轉校?!唔係老師既問題,老師我100%滿意
BTW,迦南真係一間好既nursery來既!!

原帖由 EggEgg08 於 10-2-3 09:35 發表
我都想知呀....九龍塘啟思已收了阿b讀pm...如果迦南收都唔識點選好...有冇媽咪分享下?

上年我都有呢個問題...仲有多兩間(兩間都係am班,其中一間我怕nursery既課程太深,所以唔讀),total 4間,不過,最終我都係揀左迦南.
因為我想個女先enjoy nursery life .中意左返學先,K1先揀課程深D既學校.

原帖由 cherylyau_b 於 10-2-3 16:09 發表

啱啱睇到你既post,我都想分享下 !!
我個女而家讀緊N1,我覺得老師都幾好呀~~
老師都好有愛心,咁啱好彩遇到好有experience既班主任Ms Chan and Ms Chiu;返唔夠一個月,差不多成個幼兒園D老師,aunties都記得我個女個名 ...

cherylyau_b
可唔可以講多些資料? 係咪他們的課程太淺? 同你k1選左邊間? 如你唔方便在此講, 可否 pm比我, 因我想多了解, 謝

我都好同意你所講, 想令阿b在N1鍾意佐返學先....而seems 啟思同迦南都係happy school, 所以真係唔知點選好...可唔可以分享下點解你放棄啟思呀?

相對來說,迦南課程較深,所以我都是棄啟思取迦南

原帖由 giant_japan 於 10-2-4 10:05 發表

cherylyau_b
可唔可以講多些資料? 係咪他們的課程太淺? 同你k1選左邊間? 如你唔方便在此講, 可否 pm比我, 因我想多了解, 謝

giant_japan,
please check PM !!

醒目開學勳章

原帖由 cherylyau_b 於 10-2-4 19:12 發表

我囝囝都報咗, 我都想知可以pm給我thx

Could you pls also PM me coz my son was also admitted to Cannan and now this make me worried.  Thanks very much for your advice.

原帖由 cherylyau_b 於 10-2-4 19:12 發表

今日收到信, 收左囡囡PMCLASS ~

收佐我阿b to am class!

唔好意思, 我想問下呢個INTERVIEW係咪FOR 2011年9月開學的N1呀? TKS!!!

原帖由 2ndsister 於 10-2-2 14:55 發表
我有朋友的女兒在那裡上playgp的, 她說今日有位老師同佢地講, 會分批寄出30號interview的信, 最快一批會係後日(4號)寄出, 如收, 就要10號去交留位費...

你地各位媽咪要留意啦!! ...
‹ 上一主題|下一主題