用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖羅撒幼稚園 聖羅撒交左留位費都未知am/pm真過份
go

聖羅撒交左留位費都未知am/pm真過份 [複製鏈接]

5月再交$先知讀am/pm,如pm點算?又無得比反d$我,咁樣學校都有
   0    0    0    0

其實我又覺得冇咩所謂, 因為k1讀am/pm都好啦, 佢k2都係要讀am, k3都係pm, 所以都唔唸得咁多啦.

原帖由 berryme 於 10-2-11 00:44 發表
5月再交$先知讀am/pm,如pm點算?又無得比反d$我,咁樣學校都有

我覺得學校係想收齊交了留位費的家長, 再決定人數安排am/pm, 如果交留位費人數少過am班90人, 就會安排已交留位費的學生讀am, over 90人交留位費的就會抽籤再決定, 其餘學位就留給後補位上, 所以後補的多數會讀pm的. 以上全屬個人意見, 只給各位參考.
**如果真的對學校有意既家長, 但又想自己小朋友讀am班, 可以先寫信給學校說出理由.

May I ask when will the construction site disappear?
Is the noise acceptable?
I'm curious which bank will SRL require to pay party fee?(wanna to open her unique bank a/c)
Many thanks

原帖由 stephanielum 於 10-2-11 17:28 發表
我覺得學校係想收齊交了留位費的家長, 再決定人數安排am/pm, 如果交留位費人數少過am班90人, 就會安排已交留位費的學生讀am, over 90人交留位費的就會抽籤再決定, 其餘學位就留給後補位上, 所以後補的多數會讀pm的.  ...

個日家長日我去到都聽唔到打摏聲, 因為學校開學時同我地講過, 話會在上午班放學後, 下午班番學前個段時間先會打摏, 我係學校望過去工地個度, 見佢打摏都七七八八, 到你地小朋友九月開學時都應該完成打摏部份啦, 至於沙麈方面, 我估一定有少少影響, 不過我地去到又唔係好覺好多沙塵喎.
學校每個學期會派入數紙交茶點生日會費, 係用恆生銀行入數的.

原帖由 goldpiglet 於 10-2-12 00:47 發表
May I ask when will the construction site disappear?
Is the noise acceptable?
I'm curious which bank will SRL require to pay party fee?(wanna to open her unique bank a/c)
Many thanks

唔該晒你呀
放心晒喇

原帖由 stephanielum 於 10-2-12 10:59 發表
個日家長日我去到都聽唔到打摏聲, 因為學校開學時同我地講過, 話會在上午班放學後, 下午班番學前個段時間先會打摏, 我係學校望過去工地個度, 見佢打摏都七七八八, 到你地小朋友九月開學時都應該完成打摏部份啦, 至於 ...

我經過時見到在樓上走廊見set 晒透明膠擋塵該不怕的,而且在網站見到玩樂設施是在後邊的,該不怕。據聞新學校預計兩年落成。
我去交留位費時見好多大B,你地的小朋友係幾月出世架?

我對學校好有好感, 即使我小朋友是經過籌款, 小學重建整個階段. 即使我小朋友是男仔, 沒有可能讀其小學, 但, 連佢都想繼續讀聖羅撒... :)

原帖由 溋溋 於 10-2-13 16:43 發表
我經過時見到在樓上走廊見set 晒透明膠擋塵該不怕的,而且在網站見到玩樂設施是在後邊的,該不怕。據聞新學校預計兩年落成。
我去交留位費時見好多大B,你地的小朋友係幾月出世架? ...

My girl is 0709 ar
Nice to meet u
Heard the gaurdian behind me during 交留位費 is for 0710.
So many small b as well
HAPPY CNY & Valentine's to all bk mami

原帖由 溋溋 於 10-2-13 16:43 發表
我去交留位費時見好多大B,你地的小朋友係幾月出世架? ...

你好呀!希望我地囡囡可以做同班同學啦!交留位費時見佢個list 有些名係highlight 左,唔知代表乜呢?
原帖由 goldpiglet 於 10-2-14 19:38 發表
My girl is 0709 ar
Nice to meet u
Heard the gaurdian behind me during 交留位費 is for 0710.
So many small b as well
HAPPY CNY & Valentine's to all bk mami

你地好, 我都交左留位費, 希望大家可以做同學仔啦^.^
BTW, 我好想知有無校車到荃灣呢???我交錢時問老師, 佢地都話未知

Hi...我個囡囡今年都係聖羅撒讀K1...希望可以讀AM la....我可以送埋佢返學先返工...

有車去荃灣, 由青衣開出, 落荃灣再到我囡囡個站跟住回校. 校車到我站8:30am, 荃灣應該早十五分鐘左右啦! 不過都要睇開學時學生上車人數同位置才可決定時間的.

原帖由 JenJenna 於 10-2-17 22:27 發表
你地好, 我都交左留位費, 希望大家可以做同學仔啦^.^
BTW, 我好想知有無校車到荃灣呢???我交錢時問老師, 佢地都話未知

d校巴都好晏喎,係咪九點開始上堂?

等待真係唔好受。由十一月頭取form,十二月頭interview,一月中有result,初時滿心以為offer 信沒有寫am or pm 就係代表am,跟住好唔容易又等到二月頭去交留位費,以為會知啦,點知又要到五月頭先知...唉,好想快d知。

Thanks
可否告訴我太慨幾多$$車費呢?

原帖由 stephanielum 於 10-2-18 11:28 發表
有車去荃灣, 由青衣開出, 落荃灣再到我囡囡個站跟住回校. 校車到我站8:30am, 荃灣應該早十五分鐘左右啦! 不過都要睇開學時學生上車人數同位置才可決定時間的.

...

魅力公主 醒目開學勳章

我囡囡今年讀緊K1,我地舊年都一樣要等到5月先知am/pm class

其實每間學校既做法都唔同, 咁佢地用開既方法認為無問題就會一路用架la
http://www.baby-kingdom.com/?18

有空請去看看 ~

今年車費$820來回程.

原帖由 JenJenna 於 10-2-18 21:41 發表
Thanks
可否告訴我太慨幾多$$車費呢?

可能我係尾站, 所以先8:30來我個站, 我囡囡個同學仔住青衣, 頭站要7:50, 雖然去程晏接, 但回程要最尾落車噃! 不過都好啦, 起碼朝早唔駛咁趕嘛!!

am上堂時間係9:00-12:00

原帖由 溋溋 於 10-2-18 18:15 發表
d校巴都好晏喎,係咪九點開始上堂?

‹ 上一主題|下一主題