用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Keen Mind pm classmates
樓主: 得巴
go

Keen Mind pm classmates [複製鏈接]

原帖由 giant_japan 於 10-2-19 11:48 發表
請問你地係N班家長定 K班的家長?
因我想了此校N班收到面試信, 見有張問卷調查, 你地認為用英文回覆定中文回覆好?
此外, 有1項話對學校有咩期望, 應點寫好, 可否比些意見, 謝謝 ...

我地係N班既家長,我諗英文同中文覆張問卷都可以,最緊要係內容寫得誠懇真摰d。我當時好似係用中文。至於對學校有咩期望,或者你試下咁諗,你想學校係栽培你小朋友方面扮演一個咩角色?

綽榆都係綠組, 佢而家成日話好鍾意柏禧, 女仔就鍾賴詠芾(欣), 其實最開心真係見到佢地可以識到咁多小朋友, 又咁開心咁番學。

柏禧都有成日提起綽榆咖!^_^
不過佢就未識得講學校既野比我聽,你地既小朋友會唔會講比你聽咖?? 如果有可以享一下嗎? ^_^

原帖由 littlefishmom 於 10-2-22 03:38 PM 發表
綽榆都係綠組, 佢而家成日話好鍾意柏禧, 女仔就鍾賴詠芾(欣), 其實最開心真係見到佢地可以識到咁多小朋友, 又咁開心咁番學。

大家好! 我係N1BP 子澄(ashley)媽咪

原帖由 littlepig 於 10-2-19 00:06 發表
好高興又開左個PM的topic.(之前果嗰係KM嗰討論區裏面)

我都好想同其他家長可以多聯絡, 因為阿囝把口唔講學校的事.(好彩班主任有時都會報告佢在學校的情況).

我囝囝係N1BP . 我哋都會去親子旅行.

...

Hi, 我係 N1CP 梓樂 (Alvin) 媽咪 ~*

我個女好管家婆, 佢好鍾意話俾我知邊個小朋友喊, 之前你地做學校花市義工時, 就話俾我知柏禧見到媽咪, 跟住媽咪走開就喊, 好似今日佢又話俾我知柏禧喊,  不過唔知係唔係既,  其他就唔多講。

哈哈,柏鈞都有提起綽榆架,佢地3個男仔都有同綽榆玩架!

原帖由 littlefishmom 於 10-2-22 03:38 PM 發表

柏禧係學校好受歡迎喎!

原帖由 vivienbilly 於 10-2-22 05:19 PM 發表
柏禧都有成日提起綽榆咖!^_^
不過佢就未識得講學校既野比我聽,你地既小朋友會唔會講比你聽咖?? 如果有可以享一下嗎? ^_^

Hi, 子澄媽咪,

我囝囝係Ian, 同子澄一班, 綠組:) .

原帖由 ashly11280 於 10-2-22 17:45 發表
大家好! 我係N1BP 子澄(ashley)媽咪

littlefishmon,

我囡囡表達能力好好啊! 我囝囝不說學校的事, 所以我甚麼都不知 .

你囡囡講左有關學校發生的事, 你記緊要告訴我哋, 比我哋都知多哋  .

原帖由 littlefishmom 於 10-2-22 23:07 發表
我個女好管家婆, 佢好鍾意話俾我知邊個小朋友喊, 之前你地做學校花市義工時, 就話俾我知柏禧見到媽咪, 跟住媽咪走開就喊, 好似今日佢又話俾我知柏禧喊,  不過唔知係唔係既,  其他就唔多講。 ...

原帖由 MYPPBB 於 10-2-22 23:57 發表
柏禧係學校好受歡迎喎!

柏禧真係好受歡迎呀,我問親阿仔今日係學校同邊個玩,佢只係識講柏禧 / Ronn Ronn,我初初仲傻更更以為佢係同呢兩個男仔玩,後來先知係同一個人。

醒目開學勳章

Ian mami,

我係Heidi媽咪呀..... 你好嗎 ??
我坐完月啦..... 好想快d係picnic day見到你同其他mami吖.
阿女尋日自己玩玩下, 先講龍馬精神, 身體健康!!
遲唔遲d 呀.... 呀女..... 新年又唔見你講....
嚟度有冇Cecilia 媽咪 ?? 老師話我個女同 Cecilia 好friend...成日一起玩....  

原帖由 littlepig 於 10-2-23 10:01 發表
Hi, 子澄媽咪,

我囝囝係Ian, 同子澄一班, 綠組:) .

醒目開學勳章

今個friday 係birthday party....  好開心呀....  唔係2月生日, 係咪都唔駛穿背心校服呀 ???

醒目開學勳章

原帖由 babellt 於 10-2-23 16:39 發表
今個friday 係birthday party....  好開心呀....  唔係2月生日, 係咪都唔駛穿背心校服呀 ???

係呀, 全部小朋友唔駛著圍裙.  我仔係超大仔, 12月生日的, 唔知學校有無幫佢開生日會呢?  不過就有送生日禮物同影生日相囉.

halo heidi媽 Ian媽, 子澄有時會提起你地兩個仔囡ga~

原帖由 babellt 於 10-2-23 16:36 發表
Ian mami,

我係Heidi媽咪呀..... 你好嗎 ??
我坐完月啦..... 好想快d係picnic day見到你同其他mami吖.
阿女尋日自己玩玩下, 先講龍馬精神, 身體健康!!
遲唔遲d 呀.... 呀女..... 新年又唔見你講....:nothi ...

Hello!

my Hugo N1BP green group....

Happy Lunar New Year

係呀,個日老師一關門佢見唔到我就喊囉,真係比佢激C...haha...

原帖由 littlefishmom 於 10-2-22 11:07 PM 發表
我個女好管家婆, 佢好鍾意話俾我知邊個小朋友喊, 之前你地做學校花市義工時, 就話俾我知柏禧見到媽咪, 跟住媽咪走開就喊, 好似今日佢又話俾我知柏禧喊,  不過唔知係唔係既,  其他就唔多講。 ...

希望柏禧繼續同各位同學仔和睦相處、開開心心一齊番學啦!^_^

原帖由 得巴 於 10-2-23 10:26 AM 發表

柏禧真係好受歡迎呀,我問親阿仔今日係學校同邊個玩,佢只係識講柏禧 / Ronn Ronn,我初初仲傻更更以為佢係同呢兩個男仔玩,後來先知係同一個人。 ...

醒目開學勳章

我個女成日唱 : 點蟲蟲, 蟲蟲飛, 深xx, 透大氣., 摸摸頭, 摸摸nose.... 跟住有2句我聽唔明阿女唱咩.... 有冇媽咪知 ???

我囡囡尋日話黃老師教佢地唱"有隻雀仔跌落水", 好彩我識唱, 同佢唱埋一份, 好開心TIM, 如果唔係又要等星期五, 搵本唱歌書, 先知佢唱乜。
‹ 上一主題|下一主題