用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 2010 青少年鋼琴大賽出左結果啦
樓主: ~may~
go

2010 青少年鋼琴大賽出左結果啦 [複製鏈接]

請問昨天有沒有看決賽, 是否很精彩? 賽果如何?

我朋友沒有買票, 只是按指示2:00在元朗劇院等候上台領獎, 但要等到6:00才可領獎, 有些小朋友沒有獎狀, 大會要他們遲些返回元朗大會堂取, 家長都很無奈.

原帖由 洛婷 於 10-3-8 11:30 發表

哦原來係咁 :loveliness:

如果下次有機會 , 一定搵你幫忙 :D

thanks !!!

醒目開學勳章

原帖由 funnyboy 於 10-3-15 12:10 發表
請問昨天有沒有看決賽, 是否很精彩? 賽果如何?

我朋友沒有買票, 只是按指示2:00在元朗劇院等候上台領獎, 但要等到6:00才可領獎, 有些小朋友沒有獎狀, 大會要他們遲些返回元朗大會堂取, 家長都很無奈.

...

好精彩

你朋友咪係外面等幾個鐘 ???

醒目開學勳章

fcbttkw

尋日見你仔仔上台攞獎 , 好QQ
金獎都有個水晶座 , 確係唔錯喎

我之前都擔心個位唔知會唔會太邊 ,
好彩唔會 , 仲睇得好清楚參賽者彈 (第8行)
你果邊點呀 , 個位 O 唔 OK ??? :loveliness:

尋日中童組有一個女仔 (全身黑色裝扮)
彈得咁好都三甲不入 :(

他離開時已經6:45, 囡囡已經很累, 他說下次一定要早D買票進場, 起碼可以坐住等. 還有他想知道幼童組的一二三名是誰, 因元朗大會堂網址仍未有資料, 他想知道囡囡的同學有無得獎, 他唔好意思問人呀囌!

原帖由 洛婷 於 10-3-15 12:20 發表

好精彩

你朋友咪係外面等幾個鐘 ???

醒目開學勳章

原帖由 funnyboy 於 10-3-15 13:18 發表
他離開時已經6:45, 囡囡已經很累, 他說下次一定要早D買票進場, 起碼可以坐住等. 還有他想知道幼童組的一二三名是誰, 因元朗大會堂網址仍未有資料, 他想知道囡囡的同學有無得獎, 他唔好意思問人呀囌!

...

咁又真係好累

第一名 :馮穎芝  保良局香港道教聯合會圓玄小學
第二名 :周康弘  光明學校
第三名 :謝文軒  天水圍官立小學

Thank you 洛婷

原帖由 洛婷 於 10-3-15 13:26 發表

咁又真係好累

第一名 :馮穎芝  保良局香港道教聯合會圓玄小學
第二名 :周康弘  光明學校
第三名 :謝文軒  天水圍官立小學

醒目開學勳章

原帖由 洛婷 於 10-3-15 13:10 發表
fcbttkw

尋日見你仔仔上台攞獎 , 好QQ
金獎都有個水晶座 , 確係唔錯喎

我之前都擔心個位唔知會唔會太邊 ,
好彩唔會 , 仲睇得好清楚參賽者彈 (第8行)
你果邊點呀 , 個位 O 唔 OK ??? :loveliness:
...

你認得佢咩?
大會之前都冇話有水晶座,阿仔同我地都係到頒獎先知,真係驚喜呀!對阿仔仲好有鼓勵作用,佢琴晚返到屋企就話要開琴彈,今日學校假期,佢又度博命彈,!
我坐J行右邊,睇唔倒參賽者隻手!

醒目開學勳章

原帖由 fcbttkw 於 10-3-15 15:55 發表

你認得佢咩?
大會之前都冇話有水晶座,阿仔同我地都係到頒獎先知,真係驚喜呀!對阿仔仲好有鼓勵作用,佢琴晚返到屋企就話要開琴彈,今日學校假期,佢又度博命彈,!
我坐J行右邊,睇唔倒參賽者隻手! ...

認得
係啦 , 對金獎嚟講都係一種鼓勵
睇唔到參賽者隻手就悶 D

你仔仔聽日比賽 , 加油 !!!

順便睇吓見到你囝囝真的彈得很好很好, 點解咁都入唔到決賽??? 不過金獎都有水晶座真係好好呀!Congratulations!

原帖由 fcbttkw 於 10-3-15 15:55 發表

你認得佢咩?
我坐J行右邊,睇唔倒參賽者隻手! ...

醒目開學勳章

原帖由 洛婷 於 10-3-15 16:02 發表

認得
係啦 , 對金獎嚟講都係一種鼓勵
睇唔到參賽者隻手就悶 D ops:" />

你仔仔聽日比賽 , 加油 !!!

我會叫佢努力喇!
Thank you!

醒目開學勳章

原帖由 funnyboy 於 10-3-15 16:04 發表
順便睇吓見到你囝囝真的彈得很好很好, 點解咁都入唔到決賽??? 不過金獎都有水晶座真係好好呀!Congratulations!

Thank you!
準決賽當日佢有少少錯音,所以入唔倒決賽都係正常!

明白了, 真係少少差錯都唔可以, 對小朋友來說要求太高了,預祝你囝囝明天有好成績^^

這個比賽水平是否很高的? 因朋友的囡囡彈得唔錯(對我來說幾歲人仔, 有板有眼, 已經很叻了), 再見到你囝囝, 簡直超班, 咁入決賽的是幾多級的呀?

原帖由 fcbttkw 於 10-3-15 16:20 發表

Thank you!
準決賽當日佢有少少錯音,所以入唔倒決賽都係正常!

醒目開學勳章

原帖由 funnyboy 於 10-3-15 16:29 發表
明白了, 真係少少差錯都唔可以, 對小朋友來說要求太高了,預祝你囝囝明天有好成績^^

這個比賽水平是否很高的? 因朋友的囡囡彈得唔錯(對我來說幾歲人仔, 有板有眼, 已經很叻了), 再見到你囝囝, 簡直超班, 咁入決賽的 ...

其實呢個比賽水平都好高!淨係幼童組琴日六個,有兩個彈5級考試歌、有一個彈6級考試歌、土耳其個都有5級或以上、有一個我唔知佢幾多級!

嘩! 咁細個便已經5至6級, 現在的小朋友真叻, 終於明白朋友囡囡點解入唔到圍啦! 謝謝! 咁賽果是否同你想的一樣呀? 你是否鋼琴老師或懂鋼琴的?

原帖由 fcbttkw 於 10-3-15 16:43 發表

其實呢個比賽水平都好高!淨係幼童組琴日六個,有兩個彈5級考試歌、有一個彈6級考試歌、土耳其個都有5級或以上、有一個我唔知佢幾多級!

嘩! 而家的小朋友真叻, 咁細個已經五,六級, 朋友的囡囡只有二級, 真係攞到銀獎已好叻女了.

你係唔係本身識鋼琴的? 第一名是不是很好聽呀?

原帖由 fcbttkw 於 10-3-15 16:43 發表

醒目開學勳章

原帖由 funnyboy 於 10-3-15 18:04 發表
嘩! 咁細個便已經5至6級, 現在的小朋友真叻, 終於明白朋友囡囡點解入唔到圍啦! 謝謝! 咁賽果是否同你想的一樣呀? 你是否鋼琴老師或懂鋼琴的?

賽果都算合理!我都學過琴,不過我阿仔都高級過我!哈!哈!

謝謝! 朋友囡囡的幼稚園同學最後不能入三甲, 但小朋友沒有失望, 反而懂得讚第三名彈得好好, 再一次覺得現在的小朋友不簡單, 香港未來靠佢哋啦!

原帖由 fcbttkw 於 10-3-15 19:25 發表

賽果都算合理!我都學過琴,不過我阿仔都高級過我!哈!哈!
‹ 上一主題|下一主題