用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 2010 青少年鋼琴大賽出左結果啦
go

2010 青少年鋼琴大賽出左結果啦 [複製鏈接]

醒目開學勳章

回覆 1# 洛婷 的文章

我個小朋友攞了金獎!有得玩第二回合,阿仔開心到彈起!

醒目開學勳章

原帖由 yvonne.wong 於 10-2-20 17:14 發表
我會去. 順便聽吓金獎的人彈琴, 豬肉獎都好, 我們只是比50元都可以取豬肉獎, 好過之前參加的比賽只是做馬比自己的學生和徒弟,又要比幾佰元, 最後獎只可規定5個, 但他選了7 個出來,獎唔夠分就屈人扣分減人數.選出來的 ...

可唔可以話俾我知有咩比賽係咁,PM我都得,等我唔駛浪費金錢!

醒目開學勳章

Thank you!
原帖由 洛婷 於 10-2-20 22:46 發表

恭喜.....你仔仔係彈得幾好    

下星期就比賽 , 加油呀  !!!

醒目開學勳章

原帖由 Spiderman_mama 於 10-2-21 11:58 發表

Argeed!  

我也覺得這比賽不錯, 就當校際前熱身吧! 又可拍video, 然後同老師一齊賽後檢討.  

Good!

我都係當熱身兼俾阿仔多一個演出經驗,$50真係好抵;好過俾幾百蚊彈得半首歌嗰D比賽!豬唔豬肉獎真係冇乜所謂,始終係大會俾小朋友嘅一份鼓勵!

醒目開學勳章

原帖由 洛婷 於 10-2-28 15:41 發表
星期六去咗睇準決賽 , 順便攞埋張獎狀 ,

不愧為金獎 , 水準都好高 ,  好好睇

決賽都好值得帶小朋友去睇,我睇2年都好精采!好難得有D又平又有水準表演睇!

醒目開學勳章

原帖由 洛婷 於 10-3-6 00:10 發表
fcbttkw

決賽名單出咗喇 , 幼童組水準好高

http://ylth.org/pnc/0.htm

之前初賽同我女同場果個女仔都入咗決賽 ,

佢彈珊瑚舞 , 首歌都幾好聽 , 希望佢可以入三甲 ,
你仔仔決賽果日要攞獎 , 順便可以睇 ...

係呀!我會去睇決賽同領獎,今早就去買飛喇!你會唔會去睇呀?

醒目開學勳章

原帖由 洛婷 於 10-3-6 13:09 發表

會去睇呀

頭先去 TOM LEE 買飛 , 前座好多都冇哂 , 得返幾個
但都買到 2 張左邊飛

想問下.....我有冇買錯咗呢 ???
我見右邊位反而賣哂 ,
如果個三角琴照好似之前比賽咁擺放 ,
唔係應該左 ...

應該係面向台嘅左邊睇倒參賽者彈奏,不過又唔好太邊喎!

醒目開學勳章

原帖由 洛婷 於 10-3-7 19:41 發表

oh.....咁我諗我到時睇背脊

不過我買既時候已經冇哂前座 , 但又唔想買太後 :(

唔緊要啦 , 最緊要都係享受個過程 !!!

係呀,我琴晚睇D飛都差唔多賣晒!我仲以為你會元朗買飛添,早知你託我幫你買埋啦!我個位都好前,但稍偏右,因為係佢俾,冇得揀!

醒目開學勳章

原帖由 洛婷 於 10-3-8 10:52 發表

唔該你先 , 不過費時麻煩你 !!!

金/銀獎有買一送一 , 更何況我唔係 ,

如果我入去元朗買飛仲貴 , 剩係我一個人都 4x 蚊車錢

入去買又係 20 蚊一張 , 所以我係城市電腦售票網到買飛 ,

我諗佢地其實係預 ...

年年去買飛佢地都唔問你攞咩獎啦!未開始買飛前我上過電腦城市售票網睇過,佢地係隔行留位嘅!叫我買絕對唔麻煩,舉手之勞啫。

醒目開學勳章

原帖由 洛婷 於 10-3-15 13:10 發表
fcbttkw

尋日見你仔仔上台攞獎 , 好QQ
金獎都有個水晶座 , 確係唔錯喎

我之前都擔心個位唔知會唔會太邊 ,
好彩唔會 , 仲睇得好清楚參賽者彈 (第8行)
你果邊點呀 , 個位 O 唔 OK ??? :loveliness:
...

你認得佢咩?
大會之前都冇話有水晶座,阿仔同我地都係到頒獎先知,真係驚喜呀!對阿仔仲好有鼓勵作用,佢琴晚返到屋企就話要開琴彈,今日學校假期,佢又度博命彈,!
我坐J行右邊,睇唔倒參賽者隻手!

醒目開學勳章

原帖由 洛婷 於 10-3-15 16:02 發表

認得
係啦 , 對金獎嚟講都係一種鼓勵
睇唔到參賽者隻手就悶 D ops:" />

你仔仔聽日比賽 , 加油 !!!

我會叫佢努力喇!
Thank you!

醒目開學勳章

原帖由 funnyboy 於 10-3-15 16:04 發表
順便睇吓見到你囝囝真的彈得很好很好, 點解咁都入唔到決賽??? 不過金獎都有水晶座真係好好呀!Congratulations!

Thank you!
準決賽當日佢有少少錯音,所以入唔倒決賽都係正常!

醒目開學勳章

原帖由 funnyboy 於 10-3-15 16:29 發表
明白了, 真係少少差錯都唔可以, 對小朋友來說要求太高了,預祝你囝囝明天有好成績^^

這個比賽水平是否很高的? 因朋友的囡囡彈得唔錯(對我來說幾歲人仔, 有板有眼, 已經很叻了), 再見到你囝囝, 簡直超班, 咁入決賽的 ...

其實呢個比賽水平都好高!淨係幼童組琴日六個,有兩個彈5級考試歌、有一個彈6級考試歌、土耳其個都有5級或以上、有一個我唔知佢幾多級!

醒目開學勳章

原帖由 funnyboy 於 10-3-15 18:04 發表
嘩! 咁細個便已經5至6級, 現在的小朋友真叻, 終於明白朋友囡囡點解入唔到圍啦! 謝謝! 咁賽果是否同你想的一樣呀? 你是否鋼琴老師或懂鋼琴的?

賽果都算合理!我都學過琴,不過我阿仔都高級過我!哈!哈!
‹ 上一主題|下一主題