用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 約克中英文幼稚園 York新開的國際班
樓主: fafa_yim
go

York新開的國際班 [複製鏈接]

我仲未收到信呀   !

如果係咁, 會唔會國際班只開辦 p.m. 呢 ?? 咁學校可以節省成本嘛... 如果 a.m. & p.m.都辨我相信本大很多.

原帖由 Jeco 於 10-4-25 21:00 發表
我收到國際班既取錄通知啦...原本都開心既...唉!!! 但又多一個煩腦...原本我囝囝係讀a.m.班架麻...佢而家既取錄係國際p.m.班!!! 我諗都無諗過會咁樣...我初時會諗a.m.咪取錄返國際a.m., p.m.咪取錄返p.m.囉...唉! 又 ...

我個囡都係被取錄am班, 亦都報左國際班, 如果佢只係得pm, 咁我諗我唔會俾阿囡讀國際班啦!反正當初都係無國際班架啦!咪還原基本步囉!

其實都有家長提醒過我哋, 話York的小朋友到咗K2 都一定轉噃p.m.的, 叫我地不需要太介懷.

我之前問過學校話 k 3 先至全部 pm 班喎....

醒目開學勳章

原帖由 Jeco 於 10-4-26 09:46 發表

唔會! 我記得登記時聽到有家長問職員時, 職員係答上午班3班, 下午班3班架! 但估唔到將原本既上午班會取錄返國際班既下午班~.~’, 你原先係上午or下午架? 其實封信寫左 “….國際班的學額有限, 學位競爭激烈, 貴子 ...
我仲未收到信..係咪即係唔得呢....

醒目開學勳章

其實我真係唔太知收生準則係咩...會唔會interview時揀英文in會有著數呢....

回覆 1# 牛精仔 的文章

囡囡都係細囡& on waiting list(國際班), 同埋都覺得Interview表現唔錯(中文答).
咁即係如果唔收國際班, 就讀返之前錄取的普通班? 一心諗住報國際班, 點知又要等...失望.

原帖由 JodisMama 於 27-4-2010 01:03 發表
My girl is a small girl & she can answer all the questions in English but still on waiting list .  Quite disapointed.

收咗喇....a.m

我好想個仔讀國際班, 但今日收到信話唔收, 好傷心,點算好?

原帖由 Jeco 於 10-4-28 00:10 發表

唔好傷心! 其實係國際班簡介會時已睇到現時主流班的小朋友英文水準都好好! 入讀唔到都唔係壞事架!!

我今日都收到信話唔收,哈哈我覺得仲好, 唔洗我十五十六唔知讀唔讀,E家一心讀返主流班啦,其實都唔會差既, 原本都係得主流班架啦。

JECO, 咁你收唔收呀?

我仲未收到信, 我剛打電話問學校, 他們說分幾批寄信, 今天會將最後一批寄, 希望會有好消息啦.

Me too. 老公有 d 失望, 但係我又無所謂, 橫掂一開始都無諗過有國際班, 我同事個囡讀之前都係讀主流班, 佢話好好, 唔一定要讀國際班呢!

原帖由 babycreamy 於 10-4-28 00:39 發表

我今日都收到信話唔收,哈哈我覺得仲好, 唔洗我十五十六唔知讀唔讀,E家一心讀返主流班啦,其實都唔會差既, 原本都係得主流班架啦。

JECO, 咁你收唔收呀? ...

我都收到信是 waiting list... 其實咁多人 apply 國際班...點解 york 又唔開多幾班呢?....而主流班係新  or 舊校 呢 ???有無人知?

我都係 waiting list, 不過我好開心聽到你轉述你同事o既說話, 希望阿女讀得開心啦!
原帖由 Carman1112 於 10-4-28 23:56 發表
Me too. 老公有 d 失望, 但係我又無所謂, 橫掂一開始都無諗過有國際班, 我同事個囡讀之前都係讀主流班, 佢話好好, 唔一定要讀國際班呢!
‹ 上一主題|下一主題