用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局陳守仁小學 請問咩野係" Student of the month?
樓主: Fatty
go

請問咩野係" Student of the month? [複製鏈接]

記得多年前,學校有比過eclass survey 我地填有關家長對老師的comment.  果時大多家長反應都覺得idea好好wow!  好老師應受表揚. 個別特別多人批評的亦會知道需要改善的地方.起碼有個平台比家長同學生反應他們的意見.

我有一個 遐想.........如果學校每年搞個teacher of the year, 由大家一起選出同填comment (當然用eclass在家選最好啦, 好過在學校入投票箱, 浪費紙張和人力, 又容易產生混亂), 當選的最高票的幾位, 一定是實至名歸! 好老師亦需要學生同家長的認同及豉勵, 無論年資長或短,有教務的老師都有機會當選.

攞teacher of the year 獎一定比一d10年服務獎有意義得多.....

邊有人睬我...講下o者!

原帖由 hoimanee 於 10-3-5 01:15 發表
哈..有兩位已被人講了名了, Mr. Ben Fung 同 Ms. Esther Tse 曾一齊教同一班,兩位都對學生管教得好好,聽有家長講曾有小朋友成日唔做功課,人又無禮貌,在他們長時間的愛心教育下,轉變了許多,難得他們沒有一句怨言;只 ...

年年學校好似都有派thank you card 比小朋友, 可以送比想多謝的teacher, 方式直接了當, 非常好!

上星期我見囡囡寫心意card比老師, 你地的小朋友送出了thank you card未呀?  
‹ 上一主題|下一主題