用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖保祿幼稚園 今日竟然收到SPK的來信!
go

今日竟然收到SPK的來信! [複製鏈接]

Congratulations !

請問係大女定細女呀?

無論事實係點, 希望唔會影響收到信個d小朋友啦, 如果因為家長們好心分享而令到spk重新考慮那些原本有offer既小朋友就真係唔抵, 請各家長behave唔好再打去問喇, 希望各家長如願以償收到offer啦!

一直都同自己講唔駛咁緊張, 因為一定冇我女份, 8月b機會真係好微, 不過都係按捺不住緊張既心情! 無論得唔得都想快d知道個結果, 唔駛成日心掛掛!

我無聊到諗住"步"係st paul門口睇下佢幾時拎d信去寄, 跟住就去郵局睇下可唔可以抽起封信出黎睇左先! 不過我都知無可能, 順粹諗下

原帖由 cheukyu822 於 10-3-20 00:25 發表
mosibaby mami

我同你一樣, 囡囡8月b機會真係好微,但都有一線希望,亦唔想心掛掛, 快d知道個結果

所以今早打電話到郵局問幾時會派信到我住果區, 係下午. 咁我食午飯回家送囡囡上 ...

原來有咁多8月b架? 咁你手上有咩offer呀? 因為睇返d舊post, 收8月bb既機會真係好小好小, 我都係志在參與, 真係唔敢抱咁大希望! 但求快d收到信知道結果就算, 都唔敢"車"望有offer! 不過我地就慘d, 比大仔大女輸蝕之餘又冇得下年再玩過

唉, 仲未收到信, 都唔知係好定唔好? 希望明天會有啦~但係照計所有信應該係同一日寄出先係, 但係點解so far一個acceptance letter都冇既呢?

另外, 有冇住何文田mami收到信喇?

d信係唔係俾人劫左呀? 冇理由咁耐都收唔到信架喎? 我有預感, 明天都可能收唔到信

原帖由 hihicathk 於 10-3-22 18:07 發表
係囉, 正常0黎講, 0的信係截郵前寄, 應該下一個工作天就會收到嫁...

算啦, 如果明天派左信都收唔到, 可唔可以明天下午打去學校問呀? 我已經係咁搵節目麻木自己唔好諗, 但係一返到屋企又忍唔住即刻上BK睇睇有冇人收到信

原帖由 Tabobo 於 10-3-22 18:09 發表
好希望所有未收到信的明天都收到 offer letter !

承你貴言

原帖由 Tabobo 於 10-3-22 18:36 發表
我上星期已經擔心到煮飯時 sugar & salt 都搞亂左, 結果成碟餸要倒去 rubbish bin, 仲以為今晚無論如何都可以食番餐好 either 慶祝 (收 offer letter) or 安慰自己 (waiting list)... 點知原來仲要等多日, 都唔知點 ...

唔好咁緊張啦! 反而我呢2日係咁出街, 因為出左街就唔駛心掛掛, 盡量搵d野做下等到d時間可以快過d

打左去, 要搵蘇小姐!

要講個application no比佢知, 佢mark低後會print個result出黎, 明天早上才可以去拎!

唉, 又要等多日!

其實我懷疑一來spk遲寄(可能星期一先寄出), 二黎太多信件, postoffice又慢慢做, 所以今日都收唔到, 可能真係過多2日會收到!

原帖由 Elsat 於 10-3-23 11:50 發表

How come a parent will call them to report that he/she received the letter today? Impossible!  If I received it today, I will not call to report.
Must be something wrong!  May be some letters were d ...

agree! really impossible! 我諗佢都係想人唔好繼續打俾佢姐~

原帖由 goofy_bb 於 10-3-23 11:54 發表
application no 係咪 = 排隊時果個 ??? 我只係隱約記得

我睇張receipt, 係有個application no, 另外有個receipt no , 2個係唔同既, 試下打去搏一搏, 佢會同你對返小朋友個名既!

原帖由 bonnie_chan 於 10-3-23 12:27 發表
staff verbally confirmed me pm class

did the staff call u? or she told u when u call her?

打左去問,終於肯講我知收左pm class

原帖由 Tabobo 於 10-3-23 12:46 發表
May I know how to call them ? I only have the application no. with me now (2010K-0XXX). Can I simply give the staff my daughter's name ?

just called ms so directly, and ask her want to check the result, simply tell her your application no, and she will double check with you of your daughter's name, then tell you whether you daughter get the offer or not, good luck!

name              date of birth          AM/PM
hihicathk          Mar 07                 PM
6321               Apr 07                  PM
babytown8      Apr 07                  AM
bonnie_chan    June 07                 PM
mayui              Jul07                    AM
mosibaby        Aug07                   PM

同我囡囡一齊上面試班既同學仔(JUL 07)都得左呀,佢係AM offer tim!

原帖由 NICOLE123 於 10-3-23 14:28 發表
恭喜哂你地呀
雖然我小朋友無報
不過見到收到offer既家長都係替你地高興呀
今日要去慶祝下啦 !!!!

YEAH! 等老公起身就出去慶祝!!

原帖由 sylsysin 於 10-3-23 14:50 發表
Ms SO don't answer me although I got the ref no.  She said I need to wait until this firday.....How come????

可能太多人打去問,本來今朝我打去問佢都唔肯講,話要講低application no, 等佢print出黎明天再去拎!跟住我見到有其他mami話佢已經口頭上講左,所以就即刻打多次去問!於是佢就肯答!你試下”哎”下佢?
‹ 上一主題|下一主題