用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖保祿幼稚園 今日竟然收到SPK的來信!
樓主: BEAR3112
go

今日竟然收到SPK的來信! [複製鏈接]

spk後備生幾時知收唔收?

請問有無後備生幾時知收唔收?我細女都係spk後備生,但等到現在都未有信,係咪可以死左條心呢?

I think you need to wait a little longer as we have yet to pay the deposit.  There is a school-parent meeting in early June and then.. may be a deposit deadline for all.  I guess wait later..

Hope this is helpful!

Cheers..

原帖由 powerma 於 10-5-19 19:01 發表
請問有無後備生幾時知收唔收?我細女都係spk後備生,但等到現在都未有信,係咪可以死左條心呢?

我打去黎太問情況,佢話馬鞍山,大埔,沙田,大圍,何文田等,會用12座直經紅隧返學校,唔知有無家長有興趣呢???希望可以一齊返學放學啦!!!
原帖由 sylsysin 於 10-4-25 22:35 發表
May all of us who will take the nanny bus from Ma On Shan, Shatin or Tai Wai gather together on 5 Jun 10 to discuss the details.

Anissa MA

Dear PeggyF,

想問下你知不知道12座是否好像old式的那種, 還是似小巴那款, 有沒有安全belt?

thank you

原帖由 PeggyF 於 10-5-21 08:36 發表
我打去黎太問情況,佢話馬鞍山,大埔,沙田,大圍,何文田等,會用12座直經紅隧返學校,唔知有無家長有興趣呢???希望可以一齊返學放學啦!!!

我在匯景望過佢地過車,有兩個保母恊助,是12座,車上每座位有安全帶的,似小巴的應該是16座,佢地過香港的,就是16座了;見佢而家都有7,8個小朋友過車,應該下學期加埋新生,唔駛過車啦!!!唔知有無人報左名呢???
原帖由 2-lala 於 10-5-22 00:31 發表
Dear PeggyF,

想問下你知不知道12座是否好像old式的那種, 還是似小巴那款, 有沒有安全belt?

thank you

hi PeggyF,

我都係另外d post 見到有以下資料, 因為我住何文田, 以下的時間(上車)好像不錯

沙田-青衣-美孚-奧海城-何文田(九龍快線)

BENZ VAN 15座位,
WITH SEAT BELT
AND NANNY

地點               價錢            返學時間

1)沙田(待覆地址)

2)青衣            $1500           11:50

3)美孚            $1500           12:00

4)奧海城         $1500           12:15

5)何文田         $1500           12:25

現可成線、詳情請電校巴公司,鄺先生洽!

原帖由 PeggyF 於 10-5-24 06:29 發表
我在匯景望過佢地過車,有兩個保母恊助,是12座,車上每座位有安全帶的,似小巴的應該是16座,佢地過香港的,就是16座了;見佢而家都有7,8個小朋友過車,應該下學期加埋新生,唔駛過車啦!!!唔知有無人報左名呢???
...

等我去學校望望先,我多聽到坐黎太車,唔多覺有

原帖由 PeggyF 於 10-5-24 06:29 發表
...

2-lala,

請問你問0個條route 係志力定係nanny bus 0黎嫁?  同埋你上午定係下午班?

原帖由 2-lala 於 10-5-24 10:55 發表
hi PeggyF,

我都係另外d post 見到有以下資料, 因為我住何文田, 以下的時間(上車)好像不錯

沙田-青衣-美孚-奧海城-何文田(九龍快線)

BENZ VAN 15座位,
WITH SEAT BELT
AND NANNY

地點               價錢    ...

hi hihicathk,

係nanny bus , 下午班

原帖由 hihicathk 於 10-5-25 13:38 發表
2-lala,

請問你問0個條route 係志力定係nanny bus 0黎嫁?  同埋你上午定係下午班?

面試班

明白.. 因為我問0左志力係去0左奧海城就到九龍站... 如果係nanny bus 就0岩0既...

但係你0地nanny bus 無分段收費0既... 我0地過0左4小龍之後0既站就好似係就$1400.

原帖由 2-lala 於 10-5-25 14:39 發表
hi hihicathk,

係nanny bus , 下午班

今日打左去志力問, 我住長沙灣收$1400共11個月sept-july.

19-6 在門口交訂同回條, 叫我唔好交比學校喎,怕佢地儲埋一次先交到佢地手喎 !!

問佢地行邊條隧道, 但最後都無答我(話要問老細喎),其實行邊條都應該會知啦, 好奇怪 !

你地有無人住西九龍都係join 志力架 ?
因為闡釋會時聽sister rucia講, 校外保姆車唔關佢地事, 所以有所保留, 如志力有站都會join佢地-穩陣d嘛 !

我都會join 志力, 同你同一條線,會係奧海城上車..

原帖由 goofy_bb 於 10-6-7 19:18 發表
今日打左去志力問, 我住長沙灣收$1400共11個月sept-july.

19-6 在門口交訂同回條, 叫我唔好交比學校喎,怕佢地儲埋一次先交到佢地手喎 !!

問佢地行邊條隧道, 但最後都無答我(話要問老細喎),其實行邊條都應該會知啦, ...

I called them the other day, they said only take in 10.5 months fee not 11 months.  I stay at Lai Chi Kok.. so may be the same bus route.  still thinking whether to follow the school bus or the nanny bus.

原帖由 goofy_bb 於 10-6-7 19:18 發表

問佢地行邊條隧道, 但最後都無答我(話要問老細喎),其實行邊條都應該會知啦, ...
‹ 上一主題|下一主題