用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 VICTORIA 13/3 INTERVIEW
樓主: GAT
go

VICTORIA 13/3 INTERVIEW [複製鏈接]

我睇番份 form,佢寫“8月入學時未足2歲才需要選讀5/3/2日”,我個小朋友8月份已2歲幾,所以冇填...

原帖由 wendycyp 於 10-3-30 14:47 發表
其實佢哋有幾間分校都有分5/3/2日上課, 份報名表最後果度有講, o係揀分校之後果度呀, 有叫我哋填想返幾多日.  如果你唔填可能就當你冇所謂啦!

有冇人已收到 Harbour Green 的acceptance letter? 你們是返5/3/2日?另外,有冇人知大B & 細B是分班還是同班的?

原帖由 natnatkk 於 10-3-30 15:20 發表
有冇人已收到 Harbour Green 的acceptance letter? 你們是返5/3/2日?另外,有冇人知大B & 細B是分班還是同班的?

不如你快D打去問下, 可唔可以幫你轉返5日啦?

醒目開學勳章

原帖由 wendycyp 於 10-3-30 14:47 發表
其實佢哋有幾間分校都有分5/3/2日上課, 份報名表最後果度有講, o係揀分校之後果度呀, 有叫我哋填想返幾多日.  如果你唔填可能就當你冇所謂啦!

係呀, 份表係有叫我地填, 當初我都填左想返5日, 不過我未收到信.....

原帖由 lyhv 於 10-3-30 15:29 發表

係呀, 份表係有叫我地填, 當初我都填左想返5日, 不過我未收到信.....

But this is only applicable to some campuses right?  I remember it was HMT and Belchers for all applicants and others only for small bbs.  Is this correct?

醒目開學勳章

原帖由 twinsmummy 於 10-3-30 15:32 發表

But this is only applicable to some campuses right?  I remember it was HMT and Belchers for all applicants and others only for small bbs.  Is this correct?

Oh, I don't know that.  I was enrolled for the HMT interview only, therefore I think it would apply to HMT.

Hi....大家好, 今日收到信都係waiting list(Harbour Green), 好失望...自問亞女in 果日表現都唔差得去邊, 老師要求做既野全部做倒哂,講故事好有反應手指指跟住講apple, orange..跳舞又一齊turn around, 自問in完期望好大會收, 係咪真係如有d媽咪所講, 聽倒校長話返佢地pg會收左先呢?心情好down...

babyjolie....聽你o甘講...我都唔敢抱太多希望啦...雖然我個 B interview 當日都算合作...不過...就如你所講...做晒佢要求O野都唔等於收...

我重未收到信...O的時間過得好慢...

原帖由 babyjolie 於 10-3-30 15:42 發表
Hi....大家好, 今日收到信都係waiting list(Harbour Green), 好失望...自問亞女in 果日表現都唔差得去邊, 老師要求做既野全部做倒哂,講故事好有反應手指指跟住講apple, orange..跳舞又一齊turn around, 自問in完期望 ...

原帖由 babyjolie 於 10-3-30 15:42 發表
Hi....大家好, 今日收到信都係waiting list(Harbour Green), 好失望...自問亞女in 果日表現都唔差得去邊, 老師要求做既野全部做倒哂,講故事好有反應手指指跟住講apple, orange..跳舞又一齊turn around, 自問in完期望 ...

聽你咁講, 睇怕我個囝都係WL啦!  不過你都好呀, 起碼有LH offer....right?

其實係咪全部Campus都係PN直上K1架?

醒目開學勳章

我又想問下, 收到acceptance letter 嘅家長, 你地當初有無attend果個Principal meeting?

原帖由 cacanov06 於 10-3-30 15:50 發表

聽你咁講, 睇怕我個囝都係WL啦!  不過你都好呀, 起碼有LH offer....right?

Let's all pray that we'll hear good news from Victoria lah.  My girls also did ok at the interview (though one of them started to whine 1/2 way through the interview) so not very confident of the outcome lah.   Sigh

終於收到取錄信, 係am class,好開心, 攪左成半年,終於可以confirm到返邊間nursery

(因之前收的都是下午班,我唔想)

各位未收到信的媽咪,希望大家都會有好消息喇!

原帖由 cacanov06 於 10-3-30 15:50 發表

beebee & cancanov06: 你地又唔好失望住, 可能我個女同呢間學校冇緣呢? 冇錯, LH有offer 俾我個女, 不過pm class, 我始終想佢讀am class..學你地話頭作息時間好d嘛!

好羨慕呀~~ 重有恭喜~~

原帖由 mirage2007 於 10-3-30 16:03 發表
終於收到取錄信, 係am class,好開心, 攪左成半年,終於可以confirm到返邊間nursery

各位未收到信的媽咪,希望大家都會有好消息喇! ...

原帖由 mirage2007 於 10-3-30 16:03 發表

各位未收到信的媽咪,希望大家都會有好消息喇! ...

你係邊間分校收左呀?  係咪返5日呀? 小朋友有冇讀佢地既pg呀?

回覆 151# lyhv 的文章

我果日同老公一齊去in, 本來一路都冇諗住join 個meeting(因為聽過之前有人話唔影響in既結果), 後來老公決定自己同亞女入去in, 於是我就去左join meeting, 不過由於我果group 太多爸爸發言既關係, 我全程冇機會發言...

原帖由 babyjolie 於 10-3-30 16:14 發表
我果日同老公一齊去in, 本來一路都冇諗住join 個meeting(因為聽過之前有人話唔影響in既結果), 後來老公決定自己同亞女入去in, 於是我就去左join meeting, 不過由於我果group 太多爸爸發言既關係, 我全程冇機會發言.. ...

你咁講, 會唔會家長GROUP DISCUSSION其實係會計分呢? 但係C6話當日校長講明係唔計分喎?

冇, 因為我自己帶個仔去in, in完就走lu
原帖由 lyhv 於 10-3-30 16:00 發表
我又想問下, 收到acceptance letter 嘅家長, 你地當初有無attend果個Principal meeting?

希望 meeting 唔計分啦...
我地o個日基本上每人都有一次發言o既機會...
其實我都唔係好想發言...不過...點都要硬著頭皮頂硬上...

原帖由 babyjolie 於 10-3-30 16:14 發表
我果日同老公一齊去in, 本來一路都冇諗住join 個meeting(因為聽過之前有人話唔影響in既結果), 後來老公決定自己同亞女入去in, 於是我就去左join meeting, 不過由於我果group 太多爸爸發言既關係, 我全程冇機會發言.. ...
‹ 上一主題|下一主題