用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 VICTORIA 13/3 INTERVIEW
go

VICTORIA 13/3 INTERVIEW [複製鏈接]

我去左何文田, 小朋友interview只有玩玩具時有中文老師同小朋友傾計, 然後跳完舞收玩具係中文老師叫收, 另外全部係外藉老師的.
我今日叫左老公入去parent session, 我老公話個老師係english teacher head, 有mark分數(約有5項有1-5分數的). 其實我去到reception登記時, d老師問我去唔去, 俾我的感覺都似乎係"有分別"的, 本來都諗住睇情況, 果刻就填左會去了.

的確victoria個arrangement真係非常好, 而且一個課室有成5-6位老師, 見5-6位小朋友, 我覺得係睇得好清楚, 我見一有小朋友俾左d反應(好或壞), 幾個老師就立刻寫寫寫, 其實個情況都幾好笑的. 我個囝玩具果part表現唔好, 無反應又做錯, 好彩有收拾玩具補番d分... 一去到storytime同跳舞就好好, 有出聲又有動作, 都俾85分佢啦. in完之後, 我真係一身都鬆晒, 因為由10月至今... 終於都in晒啦!

咁我老公都話睇唔到佢份表d項目係乜, 只見每項都有1-5, 似人地問卷, 十分滿意/滿意/不滿意... 果種. 而我老公係8號課室, 係每位家長輪流發言(由1-11號). 聽落同你地講既係有d分別....

補充一句, 雖然我唔sure個parent meeting會否真的計分, 但入去會見的家長係要登記同埋有貼住貼紙寫上子女姓名及編號.... 不過就可能對個結果影響唔大.

‹ 上一主題|下一主題