用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 PLAYGROUP點選,要注意什麼,有什麼類別
go

PLAYGROUP點選,要注意什麼,有什麼類別 [複製鏈接]

想寶寶學多啲野,又無乜idea要學乜,請問有冇意見?
   0    0    0    0

要去有名氣,大牌子,自己設計既課程除非對間野/老師好有信心,如果唔係都係唔好~~

你為乜要bb上pg? 是想佢過團體生活, 學語言, 身體發展手腳協調, 音樂藝術類, 蒙特梭利, 數學....揀定類型後, 再search學校.
我自己就覺得唔一定要好出名果d, 最緊要老師有心機教. 每堂貴幾十, 小數怕長計, 如果有得試堂就試下啱先報. 地點可考慮近屋企嘅, 長途跋涉, 辛苦了bb, 辛苦了媽咪.

試堂真係好重要呀! 老師要有愛心, 我小朋友未夠兩歲, 我依家報左d係玩, 唱歌, 做小手工, 好似返N班果d playgroup.

如果你想小朋友學英文or phonics, 咪報phonics班囉, 想佢坐定定返下學, 同其他人相處既, 咪報d sing and game既.
Caca & Baby Caron

回覆 1# hicaca 的文章

老師的耐性都好重要,所以最好最好係讀過同幼兒教育相關既野會最好~!

請問你響邊度上架..?

原帖由 hicaca 於 10-3-12 15:18 發表
試堂真係好重要呀! 老師要有愛心, 我小朋友未夠兩歲, 我依家報左d係玩, 唱歌, 做小手工, 好似返N班果d playgroup.

如果你想小朋友學英文or phonics, 咪報phonics班囉, 想佢坐定定返下學, 同其他人相處既, 咪報d sin ...

我有朋友去過一些英文pg, 個老師係有經驗的
不過佢的英文真係一般般, grammar同讀音都有錯...
我唔太敢比bb去
但我有朋友教幼稚園, 話好多native唔係真係識教, 所以唔敢找native老師.
有冇人有好的建議?
有的話唔該pm我吧, thanks~

真係要試一試..

我帶呀仔去過"東山".. 初初有個老師好好架..native..架.. 後換左. 雖然都係native.. 不過.. 無之前果個咁有耐性同埋投入.. .. 可遇不可求.. 所以個仔上左半年都無再上

原帖由 mypakbaby 於 10-4-28 23:53 發表
我有朋友去過一些英文pg, 個老師係有經驗的
不過佢的英文真係一般般, grammar同讀音都有錯...
我唔太敢比bb去
但我有朋友教幼稚園, 話好多native唔係真係識教, 所以唔敢找native老師.
有冇人有好的建議?
有的話唔該p ...

我幫細B報左呢度, 係朋友介紹架, 英文及普通話都係Native Speakers, 英文仲係St. Catherine老師, 雖然係貴D, 但物有所值, 因為之前試過一D, 好似麻麻地! 而且喺太子, 方便我地:-
http://www.lllcentre.net/discuss/upload/viewthread.php?tid=1424&extra=page%3D1

原帖由 swkw 於 10-3-11 13:25 發表
想寶寶學多啲野,又無乜idea要學乜,請問有冇意見?

‹ 上一主題|下一主題