用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 拔萃男書院附屬小學 2010-2011 小一新生家長入黎分享吓啦
樓主: ladykin
go

2010-2011 小一新生家長入黎分享吓啦 [複製鏈接]

原帖由 meowmeow 於 10-8-27 13:39 發表
仲有, 我好懶, 仲未包書~~~

啱啱噙晚包咗, 不過淨係包咗上學期嗰 d 書, 諗住到下學期時拆番上學期嗰本黎用, 環保嘛 (其實係懶), 另外, 所有 workbook 都冇包

希望可以同我隻佬白頭到老    做個永遠幸福快樂既小女人

原帖由 meowmeow 於 10-8-27 13:32 發表
ladykin,

我記得如果你係想用信用咭交學費同雜費, 之前俾個張autopay form 唔駛交, 係而家收到張card 個張 form 至要交俾學校.

如果你想轉用信用咭, 下個星期一問吓. ...

哈哈, 您講開又係喎, 真大懞.  不過校車我就真係填咗張 autopay form

好提議, 包咗d要用個d先~~~

原帖由 ladykin 於 10-8-27 14:08 發表

啱啱噙晚包咗, 不過淨係包咗上學期嗰 d 書, 諗住到下學期時拆番上學期嗰本黎用, 環保嘛 (其實係懶), 另外, 所有 workbook 都冇包

個小息袋係大約A4size的索繩布袋, 我打算放埋係書包入面......PE袋呢就搵左個圓筒型索繩袋, 下面有格拉鍊可以放鞋.  用住先睇下點.  我都好怕少爺唔見野

原帖由 sandythepooh 於 10-8-27 19:45 發表
個小息袋係大約A4size的索繩布袋, 我打算放埋係書包入面......PE袋呢就搵左個圓筒型索繩袋, 下面有格拉鍊可以放鞋.  用住先睇下點.  我都好怕少爺唔見野 ...

咦, Sandy, 您個 PE 袋好吸引 wor, 係邊度買嫁

Hi ladykin,

個袋我地舊年去日本時係outlet 買架.  我7月時係sanrio見過類似design的袋, 係新幹線款, 你可以去睇下仲有無......

Hi all,

聽日就返學啦, 要7點叫醒少爺, 希望順順利利.  See you all

想問吓您哋會買蚊怕水定蚊貼呀? 如果用蚊貼, 會唔會貼咗上去之後好難搣番佢出黎同有個印呀.

Dear meowmeow,

Please check pm, thanks.

我買了蚊貼,我會把蚊貼貼在校服上,不直接貼在身上,就不怕難搣番佢,同有個印啦,Jason媽鎷妳都可以試下.

其實蚊貼有時自己都會掉出來的.

明天返學要不要拿書呀?

原帖由 Daniel923 於 10-8-31 18:29 發表
我買了蚊貼,我會把蚊貼貼在校服上,不直接貼在身上,就不怕難搣番佢,同有個印啦,Jason媽鎷妳都可以試下.

明天返學要不要拿書呀? ...

Daniel 媽,

最終我都係買咗支蚊怕水同無比敵
第一個星期係唔駛帶書嫁

是吧,我記得好像不要帶書,但又不定,

多謝妳回答,

醒目開學勳章

好開心終於可以在orientation day同你地相認!

原帖由 lindatai 於 10-9-1 09:02 發表
好開心終於可以在orientation day同你地相認!

相信以後仲有好多機會既, 呵呵

Dear kikispider, boboyee and im_cyt,

你地3個幾好嗎?  小朋友邊班?

蚊膏

我以前用開隻蚊膏唔錯, 以前係mother care 有得賣.

剛剛問了朋友攞資料!

原帖由 meowmeow 於 10-9-1 12:12 發表
Dear kikispider, boboyee and im_cyt,

你地3個幾好嗎?  小朋友邊班?

是1M班

個枝蚊膏好似貴咗好多~~~ 上年 2xx, 今年要 3xx!!!!!

www.alfresco.uk.com

以前我奶奶會貼個蚊貼係衭袋度!!

原帖由 Daniel923 於 10-8-31 18:29 發表

明天返學要不要拿書呀? ...

昨天試了一天蚊貼,都ok,返到屋企都在,比想像中好,起碼身上沒有蚊咬過.

請問:妳們有沒有人會拿朗誦報名表呀?

我會攞咗先...
‹ 上一主題|下一主題