用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 請問崇真幼稚園是否很好呢 ?
go

請問崇真幼稚園是否很好呢 ? [複製鏈接]

我見有數位朋友的兒女也讀這間, 是否很好 ?

謝謝指教...
   1    0    0    0

你是否問西貢區?

原帖由 swis 於 10-3-22 17:38 發表
我見有數位朋友的兒女也讀這間, 是否很好 ?

謝謝指教...

回覆 1# ANGELHAYDEN 的文章

我係講深水埗那間呀...
唔知有冇意見呢?

老實講...一間學校行政方面真的很重要嗎??? 點解你地成日要話"崇真"行政有問題呢???? 一間好學校唔係師資重要D嗎???

你應該要講清楚這是你個人應為...如果間學校只搞好行政,師資唔好你會比你小朋友讀咩???

原帖由 tgrm 於 10-5-7 12:42 發表
一間學校行改好唔好可以影響學校聲名,你都希望自己小朋友可以喺一間好名聲既幼稚園讀,所以我覺得行政同師資同樣重要。

原帖由 MMLAI 於 10-5-7 09:17 發表
老實講...一間學校行政方面真的很重要嗎??? 點解你地成日要話"崇真"行政有問題呢???? 一間好學校唔係師資重要D嗎???

其實我就一路都唔覺行政差, 因為佢地有小學部及幼稚園部, 而且仲有鬼死咁多活動, 真係學校書記本身未攪清楚邊樣打邊樣就已經要幫手答家長電話查詢啦。我覺得換轉係自己有份攪, 都未必攪到咁好啦。咁唔通叫學校唔好攪咁多活動比我d細路玩咩?

而師資就真係唔洗講, 全香港咁多家幼稚園, 除左國際學校外, 應該都冇邊間有咁多net teacher。

原帖由 tgrm 於 10-5-7 15:53 發表

呢個都係你個人認為?我覺得如果一間學校行政可以攪得好好師資一定唔會好差。 呢個唔係個人認為係常識。 ...

我就唔認同, 我覺得校長PR冇其他人咁叻JE...如果你知道崇真兩部每個月有幾多活動, 我唸你就會明白點解會比人咁既感覺。佢地真係個個月都有活動架! 好似5月就有健康生活日, 會同日邀請K1新生回校參加。6月就有懇親會, 係理工大學舉行。4月又好似有軍營, 3月又好似有教育營...真係好多活動架!

Deleted...............

如果你(tgrm)個人認為學校行政仲要同師資都一樣咁仲要的話 ,你不如問下其他家長啦唔好只係話我個人認為啦我相信大部分家長都會選師資仲要多過行政囉!

原帖由 tgrm 於 10-5-7 15:53 發表

呢個都係你個人認為?我覺得如果一間學校行政可以攪得好好師資一定唔會好差。 呢個唔係個人認為係常識。 ...

我唔係叫你2選1,我係話一間學校”師資”仲要過”行政”姐,你好似唔係好明白我意思喎 ,你讀邊間學校都有行政架啦..…
我意思係如果你問大部份家長一間學校”行政”仲要還是”師資”仲要,我相信大部份家長都會話”師資”囉 , 我地係到講緊TT你叫我睇YORK既討論有咩關係呢真係唔明白????

原帖由 tgrm 於 10-5-10 10:13 發表
需然你段回應比較難明,但我大致明白你意思,首先我哋唔係師資行政2選1,同埋你去睇吓york既討論題目你就知行政對一間學校同家長既重要,我都同意tt師資好,但係唔係所有。 ...

我相信上得BK網既家長一定會有睇其他學校既資料,我同其他家長一樣都有睇,YORK既問題BK既家長一定知唔需要係祟真討論區到提囉 ,周圍係會發生好多事, 唔通每件事我都都睇咩邊有咁多時間丫 , 我再講如果一間學校行政對我個人黎講唔仲要囉....請不要再討論此問題。

原帖由 tgrm 於 10-5-11 18:37 發表
如果真係問其他家長,選一間學校行政同師資都兩全其美好定選一間行政比較差但師資好既學校呢,我重申tt總括嚟講係一間好學校(個人認為)。
至於點解要去睇york區,因為york既行政差攪到是非不段,有時留意吓周圍發生既事 ...

我亦只是討論一下並無任何惡意!:loveliness:

原帖由 tgrm 於 10-5-12 10:49 發表
大家價觀唔同,大家旦係討論吓,並無惡意
‹ 上一主題|下一主題